26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Atak şehitler için bombaladı

‘Türk jetleri sivilleri vuruyor’ yalanıyla uluslararası kamuoyunda kampanya yürüten PKK, Dağlıca’ya havanla saldırdı. Evinin önünde oynayan 6 yaşındaki Nurşin Buldan şarapnel parçasıyla yaralandı. Jetler de bu kez Nurşin için havalandı.

5 Ağustos 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Atak şehitler için bombaladı

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

2 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 korucu yaralandı. Besta ile Cudi Dağı arasında kalan Balveren Beldesi ile Şırnak arasındaki yolda mayın ve patlayıcı kontrolü yaparken gerçekleştirilen saldırıda Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Er Abdulkadir Pektaş şehit oldu. Osmani’nin Kadir’li ilçesindeki baba ocağına ulaşan acı haber Acar ailesine iletildi. Şehit Mehmet Acar’ın üç gün önce Kağızman’da şehit olan arkadaşı Ali Gökçe için ‘Mekanın cennet olsun kardeşim’ mesajını paylaşmıştı... 2 askerin şehit olduğu ilk saldırının ardından Şırnak’a ikinci saldırıyı düzenleyen PKK, Silopi ilçesindeki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na el yapımı parça tesirli bomba attı. Er Abdulhalit Aras şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Yerli yapım Atak bölgede

Çatışma sonrası dağlık alana kaçan PKK’lı teröristlere karşı, hava destekli operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araçlar ve eğitimli askerler, kaçan teröristlerin izini sürerken, yerli yapım Atak helikopterleri de ilk kez bölgede bu operasyonda kullanılmaya başlandı. Atak helikopterler, PKK’nın kaçış güzergahlarını bombaladı. Cudi Dağı ve Besta Bölgesi’nin kesiştiği noktadaki dağlık alan, havadan ve karadan didik didik aranırken,  teröristlerin kaçış güzergahındaki derin vadiler ve ormanlık alanlar abluka altına alındı.

PKK, Dağlıca’nın çocuklarını öldürecekti

Terör Örgütü’nün havan mermileri, karakola 230 metre uzaklıktaki  Dağlıca köyünde vatandaşların geçiş yoluna ve çocukların oyun alanının yakınına düştü. Çocukların, 5-10 metre yakınlarına düşen havan mermisinin üzerindeki kiril alfabesi, eli kanlı örgütün Rus malı mühimmat kullandığını gözler önüne serdi.

Şehit babası: Gururluyum

Adıyamanlı şehit Medet Mat’ın babası Nusret Mat’tan PKK’ya tokat gibi cevap: “Evladım vatani görevini yaptı, başım dik. Gerekirse diğer çocuklarımla birlikte savaşırım, devletimizin arkasındayız.”

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile Ağrı Doğubayazıt’ta PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Er Medet Mat’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin babası Nusret Mat’ın sözleri taziye evindekileri duygulandırdı. Mat, “Saldırıyı yapanları kınıyor ve lanetliyorum. Vatanımız, milletimiz sağ olsun. Yaralı bir askerin babası bana olayı anlattı. Medetim kendini 60 asker arkadaşına siper etmiş. Oğlum kendini feda ettiği için gururluyum. Evladım vatani görevini yaptı, başım dik. Gerekirse diğer çocuklarımla beraber savaşmaya gideriz; devletimizin arkasındayız” dedi.

4 ilde teröroperasyonu

İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 13 adrese polis helikopteri desteği ile operasyon yapıldı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Antalya ve Diyarbakır’da ise PKK-KCK operasyonlarında 27 kişi gözaltına alındı. Şanılurfa Suruç’ta Jandarma Mustafa Gümüş (65) ve Fadıl Gümüş (37) adlı şahısların evine baskın yaptı. Evde yapılan aramalarda 3 adet AK-47 Kalaşnikov Piyade Tüfeği, 8 adet Kalaşnikov Piyade Tüfeği şarjörü, 280 adet Kalaşnikov Piyade Tüfeğine ait mühimmat, 2 adet hücum yeleği 4 kilo 100 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

PKK, HDP’li vekilin yakınını vurdu

PKK, HDP’Lİ VEKİLİN YAKININI VURDU

Evlerinde uyuyan polisleri şehit eden PKK, sivilleri de hedef alıyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca Tabur Komutanlığı’na düzenlediği saldırıda, 6 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı. İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki 7’nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığına, terör örgütü PKK mensupları tarafından ağır makineli tüfek ve havan topuyla saldırı düzenlendi.

Tabur komutanlığında herhangi bir zayiatın oluşmadığı saldırıda, havan topunun Dağlıca köyündeki bir evin yakınına düşmesi sonucu, evlerinin önünde oynayan ve bacağına şarapnel parçası isabet eden 6 yaşındaki Nurşin Buldan adındaki kız çocuğu yaralandı. Kız çocuğunun HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın yakını olduğu belirtildi. Dağlıca Tabur Komutanlığı’na yapılan havanlı saldırı sonrası Malatya’dan kalkan 2 F-16 savaş uçağı, bölgede terör örgütünün bulunduğu 4 hedefi havaya uçurdu. Öte yandan Mardin Nusaybin ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yol kenarına konulan patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Olayda bir polis yaralandı.