29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kayseri'de şehit sayısı 14'e çıktı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da hastane ziyareti sırasında yaptığı açıklamada şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirterek, 'Maalesef şehit sayımız 14'e yükseldi. Diğer yaralılarımızın durumu gayet iyi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor' dedi.

DHA17 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Şehitlerden 12'sinin kimliği daha önce açıklanmıştı. Kimliği ilk anda belirlenemeyen şehidin er Serdar Amak olduğu açıklandı. Yaralılardan çavuş Arif Tuğ da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayınca şehit sayısı 14'e çıktı.
TERÖRİST PKK'LI
 
Kayseri'de bu sabah Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla hain saldırıyı gerçekleştiren teröristle ilgili çalışmalarda önemli bilgilere ulaşıldı.
 
Teröristin PKK'lı olduğu, üzerinden sahte kimlik çıktığı ve gerçek kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Terör örgütü PKK'da 'Çektar' ve 'Botan' kod adlarını kullanan teröristin tüm bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor.

ARAÇ PLAKASI SAHTE

Kayseri'de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.
 

3 BAKAN İNCELEME YAPTI

Terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte valiliğe geçti. Burada bakanlar ile vali, terör saldırısını görüştü.
 

HALKTAN TERÖRE TEPKİ

Olay yerinde toplanan bir grup vatandaş, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde tekbir getirdi. Polis araçlarından sık sık kan anonsları yapılırken, kan vermek isteyen vatandaşlar da yaralıların kaldırıldığı hastanelere akın etti.