27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

'KCK Ana Davası' sanığı Amed Sportif'in yönetiminde

'KCK Ana Davası'nda 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Osman Ocaklık, TFF 2. Lig takımı Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçildi

22 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
'KCK Ana Davası' sanığı Amed Sportif'in yönetiminde
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, Nurullah Edemen'in başkanlığı bırakmasının ardından olağanüstü kongre kararı aldı. 14 Ekim'de yapılması planlanan olağanüstü kongre yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine 21 Ekim pazar gününe ertelendi.
 
Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) kongre salonunda önceki gün gerçekleştirilen olağanüstü kongreye tek liste ile gidildi. Kongrede 20'si asil 11'i yedek 31 üye seçildi. 
 
KCK SANIĞI LİSTEDE
 
Kongrede, Osman Ocaklık da asil üye listesinde yer aldı.  Ocaklık "KCK Ana Davası" "silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 
 
Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, kamuoyunda "KCK ana davası" olarak bilinen ve 608 klasörden oluşan terör örgütü PKK/KCK'ya ilişkin davada, yerel mahkemenin kararına itiraz eden 139 sanık hakkında verilen hükümleri 25 Mayıs'ta karara bağlamış, Osman Ocaklık'a verilen cezayı yerinde bulmuştu.
 
"KCK ANA DAVASI" 
 
 "KCK Ana Davası" Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüş, yaklaşık 7 yıl sürmesinin ardından 28 Mart 2017'de sonuçlanmıştı.
 
Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, eski milletvekili Hatip Dicle'nin de yer aldığı 111 kişi "silahlı terör örgütü yöneticiliği", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından hapis cezası verilmişti.
 
"KCK ana davasının" gerekçeli kararında, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın terör örgütünü bir devlet sistemi gibi yapılandırmayı amaçladığı, örgüt ve üyelerinin sistematik bir yapıyı hedeflediği belirtilmişti.
 
KCK 'çörekçi' koduyla dağa adam gönderdi
 
Duruşmada, sanık Osman Ocaklık ve Seyithan Şen ile ilgili dosyada yer alan gizli tanık X ile Mercek'in ifadeleri okundu. Gizli tanıklar, iki sanığın terör örgütünün milis yapılanması içinde olduklarını ve örgütün dağ kadrosuna adam gönderdiklerini söyledi. Sanık Ocaklık'ın dağa adam gönderirken 'çörekçi' ya da 'fırıncı' adıyla gönderdiği iddia edildi.
 
KKC'ya yönelik 14 Nisan 2009 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra haklarında dava açılan 104'ü tutuklu 152 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 104 tutuklu sanıktan 95'i ile tutuksuz bir sanık katıldı. 9 sanık ise raporlu olduğu için duruşmaya katılmadı. 
 
Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanık Osman Ocaklık ile ilgili delilleri okumaya devam etti.
Dosyada yer alan delillere göre Ocaklık'ın Mikail Karakuş isimli kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde BDP mitingine katılanlarla ilgili bilgi verdiği, 'sayı 50 bini bulmadı' dediği belirtildi. Sanık Ocaklık'ın İsmail adlı kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde ise sahte pasaport almak için 2 bin dolar ödemeyi kabul ettiği, bin dolarını PTT aracılığıyla gönderdiği ufade edildi. Ocaklık'la telefonda görüşen kişinin, bu iş için bir polis memuruyla anlaştığını ve işin o polisin nöbetçi olduğu günlerde yapacağı sözünü verdiği kaydedildi.