27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Kerkük'e Saldırılar Başladı!

IŞİD Terör bir sürenin ardından saldırılarına başladı. Kerkük'ün güneniye ilerleyen IŞİD'in Peşmerge örgütüne 4 taraftan eş zamanlı olarak saldırı düzenleyeceği bildiriliyor.

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kerkük'e Saldırılar Başladı!
 
 
IŞİD terör örgütü yeni saldırılarına başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Bağdat ve çevresinde saldırılar düzenleyen örgüt şimdi de Kerkük'e yöneldi.
 
Kerkük'te bulunan Peşmerge ordusunu hedef alan IŞİD'in amacı Perşemerge'yi 4 taraftan sararak büyük bir saldırı düzenlemek. Yerel ve yabancı basından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, Kerkük'ün güneyinde Peşmerge güçlerinin kontrolündeki Mektep Halid, Telilwerd, Meryem Beg ve Mele Abdullah köyüne eş zamanlı saldırı düzenledi. 
 
Peşmerge güçeri ise IŞİD'in yaptığı bu saldırıya top, havan mermisi, uçaksavar ve makinalı tüfeklerle karşılık verdi. Yaklaşık iki saat süren çatışmaların ardından IŞİD'in Mektep Halid, Meryem Beg ve Mele Abdullah köyüne yönelik saldırıları durduruldu. 
 
Telilwerd bölgesindeki çatışmalar devem ederken çatışmalarda yaralanan Peşmergelerin, Kerkük'teki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.
 
ARALARINDA 50 METRE VAR
 
Bazı yerlerde peşmergeler ile örgüt mensupları arasındaki mesafenin 50 metreye kadar düştü.Halepçeli bir peşmerge, IŞİD'lilere roket ve havan toplarıyla karşılık verdiklerini söyledi. IŞİD'in sisli havadan yararlanıp saldırdığı belirtiliyor.
 
MUSUL'DA ÇATIŞMALAR
 
Öte yandan, Musul'da da hareketli saatler yaşanıyor. Dün akşam saat 22:40 sıralarında Musul Barajı yakınlardan bulunan Cesse ve Selhic köylerinde iki IŞİD üyesi intihar saldırısı girişiminde bulundu. Önceden farkedilen saldırganlar etkisiz hala getirildi. IŞİD daha sonra ise Wanke nahiyesi çevresinde saldırıya geçerken, burada ağır silahlarla çatışma meydana geldi. Bölgedeki çatışma ve patlamalarda peşmerge zayiat vermedi.