6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Kısmi sokağa çıkma yasağı hangi saatler arasında olacak? Kısmi sokağa çıkma yasağı nedir?

LGS ve YKS sınavlarının olduğu günlerde kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sağlık Bakanı Koca, Başkan Erdoğan'ın sokağa çıkma yasağı ile ilgili talimat verdiğini söyledi. Peki Kısmi sokağa çıkma yasağı nedir? Kısmi sokağa çıkma yasağı hangi saatler arasında olacak? Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı saatler belli oldu. İşte kısmi sokağa çıkma yasağının ayrıntıları...

19 Haziran 2020 Cuma 16:15 - Güncelleme:
Kısmi sokağa çıkma yasağı hangi saatler arasında olacak? Kısmi sokağa çıkma yasağı nedir?

Koronavirüs vaka sayısı artışı ile birlikte hafta sonu yapılacak olan LGS sınavı için kısmi sokağa çıkma yasağı kararı alındı. LGS sınavının başlayacağı saatten biteceği zamana kadar sınava girecek öğrenciler ve sınavda görevli memurlar hariç sokağa çıkmak yasak olacak. Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı  saatler belli oldu. Peki Kısmi sokağa çıkma yasağı hangi saatler arasında olacak? İşte detaylar...

Kısmi sokağa çıkma yasağına ilişkin son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Hafta sonu LGS ve YKS sınavları sırasında kısmi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Peki Kısmi sokağa çıkma yasağı nedir? İşte, Başkan Erdoğan'ın talimatı ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan hafta sonu LGS ve YKS'de uygulanacak kısmi sokağa çıkma yasağına ilişkin yapılan açıklama...

KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NEDİR?

Kısmi sokağa çıkma yasağı tüm gün olmayıp gün içinde belirli saatler arasında uygulanan bir kısıtlamadır.

KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ SAATLER ARASINDA?

Kısmi sokağa çıkma yasağı sınav saatleri arasında uygulanacak. 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS'de ve 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS'de sınav süresi boyunca kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) günü, saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla; cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

LGS SINAVI KAÇTA BAŞLIYOR?

Merkezi Sınav, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.

Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler" dedi.

Corona virüs salgını önlemleri kapsamında sınav tarihlerinde de değişikliğe gidildi, bazı sınavların ertelenmesi gündeme gelmişti. YÖK ve ÖSYM'nin son açıkladığı tarihlere göre 20 Haziran Cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yapılacak.

Üniversiteye giriş kapsamında düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise şu tarihlerde yapılacak:

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi saat: 10.15

Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar saat: 10.15

Yabancı Dil Testi (YDT) 28 Haziran Pazar saat: 15.45

YKS SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

TYT , 27 Haziran 20 20 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

AYT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

YDT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.