29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ali Bayramoğlu: Kobani provokasyonu örgütün stratejik ayaklanmasıydı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Akil İnsanlar Heyeti üyeleriyle yaptığı görüşmenin detaylarını heyet üyesi Ali Bayramoğlu Söz Bitmeden programında anlattı. Bayramoğlu, Kobani provokasyonunun örgüt stratejisi olarak hayata geçirilen bir ayaklanma olduğunu söyledi.

yirmidorthaber.com20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden programına Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Üyesi Ali Bayramoğlu konuk oldu. 

24’te yayınlanan programdaBayramoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan Akil İnsanlar toplantısını, çözüm sürecini, Kobani provokasyonlarını değerlendirdi. Bayramoğlu, programda toplantıda yaptığı konuşmayı anlattı.

“Hükümet tarafına şunu söyledim: Çok önemli bir süreç Türkiye de başladı. Burada büyük bir çözüm iradesi bir siyasi irade, karşı taraftan da gelen bir irade ve her şey güzel giderken bazı olaylar oldu. Çok doğal olarak farklı niyetlerle başlar. Devlet silah bıraktırmak ister, karşı taraf haklarının alanı mümkün olduğu kadar geniş tutmak ister. Bu süreç başlarken ben her zaman bunun bir peşrev olduğunu söyledim. Bu bir başlangıç, bu başlangıçta iki tarafında çözüm sürecine verdiği anlamlar farklı. Devlet ‘Çözüm sürecinden demokratik hakların verilmesi üzerinden Kürtlerin her anlamda sisteme demokratik bir şekilde entegre olmalarını, eşit vatandaşlık meselesi üzerinden bu meselenin buharlaşması lazım’demokratik yöntem bu.  Karşı tarafta ise aynı zamanda bir örgüt var. Sadece Kürtler yok. ‘Örgüt bir anlamda muhatap olmak istiyor, statü istiyor ve dahası Kürtler adına bir özerklik talebi var. Kürtler kendi kendilerini yönetsinler arzusu Kürt tarafında baskın bir arzu’ onlarda çözüme bu anlamı vermeye çalışıyorlar.’ dedim”