26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? KYK yurt sonuçları açıklandı mı?

KYK yurt sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla üniversiteli gençlerin barınması için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün KYK yurt başvuruları sona erdi. Şimdi gözler KYK yurt sonuçlarında. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda barınacak olan öğrenciler, KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Başvuru sonuçları, Bakanlığın 'sonuc kyk gsb gov tr' sitesinden ilan edilecek. KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

14 Eylül 2021 Salı 12:51 - Güncelleme:
KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? KYK yurt sonuçları açıklandı mı?

KYK yurt sonuçları açıklandı mı? sorusu binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor. KYK yurt sonuçları sonuç KYK yurt başvurularının sonuçları, gsb gov tr üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklanacak olan KYK yurt sonuçlarına odaklandı. Yurt başvuru işlemleri Eylül'ün 12'sinde sona erdi. Peki KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Yapılan başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesi sonuç KYK gsb gov tr ile e-Devlet üzerinden erişime açıldı.

Yurt başvurularında herhangi bir hak kaybı yaşanmaması için geçen yıl (2020-2021 eğitim öğretim yılı) bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrencilerin başvuruları da ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler gibi değerlendirilecek.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi içerisinde, 'Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.' ifadesi yer almaktadır.

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ : 230

DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325

DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

5.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

6. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390

DEPOZİTO ÜCRETİ: 533

SONUÇ KYK GSB GOV TR İÇİN TIKLAYINIZ

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından özel ve öncelik durumu sorgulanan ancak durumu doğrulanamayan öğrencilerin yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.