29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Mekke Hastanesi’ne diyaliz ünitesi

Diyanet İşleri Sağlık Grup Başkanı Faruk Görgülü (solda), Mekke’deki Müslümanların hac görevini sağlıklı bir şekilde icra etmeleri için çalıştıklarını belirtti. Mekke Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Rıdvan Yalçın (sağda) ise “Diyaliz ünitesiyle böbrek hastalarının mağduriyetini gidereceğiz” dedi.

HALE KAPLAN ÖZ24 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mekke Hastanesi’ne diyaliz ünitesi
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 Hac Organizasyonu kapsamında kutsal topraklarda 50 bin kişiye hizmet veriyor. 26 Ağustos’ta gelecek olan son kafileyle bu rakam 100 bine ulaşacak. Diyanet’in en yoğun ve titiz çalıştığı alanlardan biri sağlık hizmetleri. Hacı adaylarının kutsal topraklarda yaşayabilecekleri sağlık sorunları için 120 yataklı Mekke Hastanesi tam gün  hizmet veriyor. Geçen yıl yeni binasına taşınan Mekke Hastanesi’ne bir diyaliz ünitesi kuruluyor. Hazırlıklarda sona gelinen ünite, gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından çok kısa bir süre içinde açılacak. 
 
SICAK HAVA TETİKLİYOR
 
Diyanet İşleri Sağlık Grup Başkanı Faruk Görgülü kardiyolojiden psikiyatriye kadar hemen hemen her alanda Mekke’deki hacı adaylarına hizmet verdiklerini söylüyor.  En sık karşılaştıkları vakaların enfeksiyon ve KBB rahatsızlıkları olduğunun belirterek Görgülü “Kronik hastalıklar sıcağın etkisiyle nüksediyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Arafat’ta ölümler yaşanıyordu.  Klimalı çadırların kurulmasından sonra bu oranda da düşüş oldu” dedi. Mekke Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Rıdvan Yalçın ise bu yıl hayata geçecek olan diyaliz ünitesinin önemli bir açığı kapatacağının altını çizerek şu bilgileri verdi: “Hacıların bu mağduriyetlerini gidermemiz gerekiyordu. Eskiden bu hastalara diyaliz hizmeti Suudi Arabistan hükümeti de sunmuyordu. Diyaliz hastaları hac görevini yerine getiremiyordu.”