29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Meteoroloji'den İstanbul için önemli uyarı

Meteoroloji Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta çarşamba için kar yağışı ve soğuk hava uyarısında bulundu. İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların şiddetini arttırarak devam edeceği belirtilerek su baskınlarına karşı uyarı yapıldı.

AA-DHA28 Kasım 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Meteoroloji'den İstanbul için önemli uyarı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çarşamba günü Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta kar yağışı ve soğuk hava bekleniyor. Bölge genelinde 1 Aralık Perşembe günü de hafif kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının cuma güne öğle saatlerine kadar devam etmesi tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının ise kar yağışı ile hissedilir derecede düşeceği, 8-10 derece azalarak normalin altına düşeceği belirtildi.

Sivas, Kayseri ve Yozgat'ın doğu ilçelerinde çarşamba günü güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar, perşembe günü ise bölge genelinde kuzeyli yönlerden orta kuvvetli rüzgarın etkili olacağı ifade edilen açıklamada, yetkililerden ve vatandaşlardan soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmaları istendi.

İSTANBUL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların şiddetini arttırarak devam edeceği belirtilerek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle: "Tahminlerimiz doğrultusunda halen İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar, gece saatlerinden bu saate (16:30 TSİ) kadar metrekareye 30-55 kg yağış bırakmıştır. Kuvvetli yağışların akşam saatlerinden yarın (Salı) sabah saatlerine kadar İstanbul'da etkisini artırarak devam etmesi ve yer yer 100 kg/metrekareye ulaşması, sabah saatlerinden sonra ise etkisini azaltarak devam etmesi beklenmektedir. Şiddetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."