26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Planlanmış bir suikast

Türkiye üzerinde oynanan oyunları deşifre eden STAR, 27 gün önceki bombalı saldırıdan sonra bir kez daha terörün hedefi oldu. Murat Sancak, kaza süsü veren maskeli 3 teröristin saldırısına uğradı. 22 kurşunun isabet ettiği saldırıdan yara almadan kurtulan Sancak, “Canımız şehitlerden kıymetli değil” dedi.

21 Ağustos 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Planlanmış bir suikast

HDP’li Demirtaş ve CHP’li Tekin’in hedef gösterdiği STAR Medya’ya yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Grup Başkanı Murat Sancak’a suikast girişiminde bulunuldu. Yolda pusu kuran maskeli 3 terörist, Sancak’ın arabasına önce arkadan çarptı daha sonra kurşun yağdırdı. Sancak, koruması ve şoförü saldırıdan yara almadan kurtuldu.

ÖNCE ARACINA ÇARPTILAR SONRA ATEŞ AÇTILAR

Türkiye’yi kaosa sürükleyerek bölmeye çalışan terör örgütleri, hamileri HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın STAR Gazetesi’ni hedef göstermesi, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in de ‘El koyacağız’ tehdidinin ardından STAR Medya Grubu’na yönelik saldırılarına bir yenisini ekledi. 24 Temmuz’da MLKP terör örgütünün bombalı saldırı girişiminin ardından, teröristlerin hedefinde bu defa STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak vardı. Sancak, dün saat 10.10 sıralarında şoförü İsmail Özay ve koruması Mehmet Kara ile birlikte Hadımköy’deki evinden ayrıldı. Sancak’ın geçiş güzergahındaki Fatih Üniversitesi’nin önünde pusu kuran teröristler, evden ayrıldıktan bir kaç dakika sonra şoför İsmail Özay’ın kullandığı makam aracına, gri renkli bir otomobille arkadan çarptı. Şoför Özay,  çarpmanın ardından yaklaşık 30 metre ileride otomobili yolun sağına yanaştırarak durdu. Profesyonel oldukları anlaşılan teröristler, arkadan takip ettikleri makam aracının önünü, olası bir kaçmaya karşı kendi otomobilleri ile kesti.

Maskeyle gizlendiler

Maskeli 3 teröristen ikisi otomobilden inerek, STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’ı hedef alıp silahlarını peş peşe ateşledi. Koruma Mehmet Kara, üzerlerine kurşun yağmasına rağmen,  Sancak’ı otomobilden indirmeyi başardı. Koruma Kara’nın teröristlere ateşle karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Maskeli 3 terörist, saldırıda kullandıkları otomobille kaçtı.

Yara almadan kurtuldular

Teröristlerin kalleşçe düzenlediği suikast girişiminde, STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’ın makam otomobiline 22 kurşun isabet etti. Kurşunlardan 4’ü otomobilinin ön camdan girerek arka camdan çıktı. STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak, koruması Mehmet Kara ve şoförü İsmail Özay, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Önceden keşif yapmışlar

Bir süredir tehditlere maruz kalan Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’a suikast girişiminde bulunan teröristlerin daha önceden evinin etrafında keşif yaptıkları tahmin ediliyor.

HDP’li Demirtaş ile CHP’li Tekin hedef yaptı

STAR Medya, teröre karşı yayınlarıyla Türkiye’yi kana bulamak isteyen örgütlerin bir numaralı hedefi haline geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 5 Haziran’daki Diyarbakır mitinginde yaşanan bombalı saldırıyı STAR’ın görmediğini ileri sürerek, hedef gösterdi. Oysa ki Demirtaş’ın elinde salladığı STAR Gazetesi’nin manşetinde, bombalı saldırıya ilişkin bilgiler vardı. Yine CHP’nin Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran’dan sonra STAR Medya’ya el koyacakları tehdidini savurdu. Bu iki tehdidin ardından, ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ile STAR Medya Grup Başkanı Murat Sancak, hem sosyal medyadan hem de isimsiz mektuplar ve telefonlarla tehditler aldı.

BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

STAR Medya binasının yemekhanesine 24 Temmuz’da atılan zaman ayarlı bomba, patlamasına az bir zaman kala imha edilmişti. Saldırıyı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın daha önce üst düzey yöneticiliğini yaptığı terör örgütü MLKP üstlenmişti.

İŞTE SALDIRI ANI

Sancak: Şehit olmamız gerekiyorsa oluruz

STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak, uğradığı suikasttan günlük rutinini tesadüfen bozarak kurtulduğunu söyledi. Her gün arabasını kendisinin kullandığını, ama dün koruması ile şoförünün geldiğini belirten Sancak, teröristlerin karşılık bulmayı ummadığını, bu sayede kurtulduklarını anlattı. Murat Sancak, “Tam teşebbüslü, iyi planlanmış, öldürmeye dönük bir eylemdi. Türkiye’yi karıştırmak isteyenler eylem yapıyorlar. Sansasyon olsun diye bizi hedef aldılar” dedi.  Medya organlarının suikastla alakalı sessiz kalmasının seçimle de ilgili olduğunu ifade eden Murat Sancak, “Önümüzde seçim var. Seçime gidilecek. Amaçları, AK Parti’yi zayıflatmak. AK Parti’nin doğal lideri olan Cumhurbaşkanı gitsin de kim gelirse gelsin. Bütün dertleri bu. Bu uğurda şehit olmamız gerekiyorsa olacağız. Altı evladım var, şehit vermemiz gerekiyorsa vereceğiz. Vurulmam, ölmem de önemli değil. Ülkem iyi bir noktaya gelecekse, kendimi feda ederim. Hiçbirimizin canı şehit olan askerlerimizden değerli değil” diye konuştu.

PARALEL VE DOĞAN’DAN ÇİRKİN MESAJ TERÖR MEDYASI İŞBAŞINDA

Paralel Yapı’nın yayın organı Samanyolu Haber ile Doğan Medya’nın gazetesi Hürriyet’in tepe yöneticisi Bülent Mumay, STAR Medya Grup Başkanı Murat Sancak’a düzenlenen suikast için Twitter’de çirkin ifadeler kullandı. Paralel Yapı ile Doğan Medyası, doğru düzgün terörist bile diyemedikleri şer odaklarına karşı dik duruşuyla hedef olan STAR Medya’ya, Twittter’den çirkin mesajlar yayınladı. Hürriyet’in Yayın Koordinatörü  Bülent Mumay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Ethem Sancak’ın kardeşine silahlı saldırı” yazdı. Mumay, Murat Sancak’ın medya patronu olduğunu gizlemeye çalıştı. Paralel Yapı’nın yayın organı Samanyolu Haber ise suikast girişi için “Havuz medyası yöneticisine silahlı saldırı” ifadesini kullanarak, saldırıdan duyduğu mutluluğu dile getirmiş oldu.

SUİKAST GİRİŞİMİ DIŞ BASINDA DA YER ALDI

Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’a yönelik suikast girişimi dış basında da yer aldı. ABD kaynaklı Associated Press (AP) haber ajansı, Sancak’ı hedef alan suikasta detaylarıyla okuyucularına duyurdu. Haberde, suikast girişiminin yayın politikasına yönelik bir saldırı olduğu mesajı verildi. Suikast girişimi, CNBC, ABC gibi yabancı yayın organlarında da yer aldı.

Duruşumuz  rahatsız etti

- ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’a yönelik suikast girişimine tepki göstererek, ‘Uzun zamandır dik duruşumuzdan, milli davayı savunmamızdan rahatsız olanlar bizi hedef tahtasına koymuşlardı” dedi. Sancak, “Hiçbirimizin canı şehit düşen askerlerin canı kadar kıymetli değil” diye konuştu

DESTEK YAĞDI

Davutoğlu: Lanetliyorum

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, telefonla aradığı Murat Sancak’a geçmiş olsun dileğinde bulundu: Maruz kaldığınız silahlı saldırıyı ve saldırganları şiddetle lanetliyorum. Saldırı terörün gerçek yüzünü gösteriyor. Bütün medyaya geçmiş olsun. Hepimiz özgürlüklere sahip çıkmalıyız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapılacak.

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Bu tür saldırılar devleti dize getiremez, siyaset kurumunu, medyayı ve milletimizi dize getiremez, susturamaz, yıldıramaz, sindiremez” dedi.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AB Bakanı Volkan Bozkır, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim kalın, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı M. Nuri Kolaylı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen,  Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kaplan, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Arvas, Gazetecilere Özgürlük Platformu, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Kerem Alkin, İhlas Koleji Müdürü Mehmet Çuhadar, gerek telefonla arayarak, gerekse gönderdikleri ve yayınladıkları mesajlarla saldırıyı kınadı.

İŞTE STAR MEDYA GRUBU BAŞKANI MURAT SANCAK'A SALDIRI ANI!