29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Miraç Kandili 2020 ne zaman?

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz'in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır. Miraç Kandili'ni ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Çünkü bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine 'namaz' hediye edilmiştir. Miraç, kelime manası itibariyle 'merdiven', 'yükselecek yer', 'en yüksek makam' anlamlarını taşıyor. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesi olarak biliniyor. Miraç Kandili'ne dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

10 Mart 2020 Salı 07:20 - Güncelleme:
Miraç Kandili 2020 ne zaman?

Recep ayının 27. gecesi gerçekleştiği düşünülen Miraç Kandili bu yıl 21 Mart Cumartesi gecesi idrak edilecek. Miraç, kelime manası itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" anlamlarını taşıyor. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesi olarak biliniyor. Miraç bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Miraç Kandili'ne dair merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler..

Miraç Kandili ne zaman 2021?

MİRAÇ KANDİLİ 2020 NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; Receb ayının 26. günü idrak edilen Miraç Kandili, bu yıl 21 Mart Cumartesi gecesi idrak edilecek.

MİRAÇ NE DEMEKTİR?

Miraç, kelime manası itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" manalarına gelmektedir.

Bu gecede; Süleyman Çelebinin "Şeş cihetten ol münezzeh zül-celâl, Bîkemukeyf âna gösterdi cemâl" şeklindeki ifadesiyle "mahiyetini, nasıllık ve niceliğini bilemediğimiz bir şekilde yüce Allah ile görüşen" sevgili Peygamberimiz; şirk koşmayanların affedilebileceği müjdesi, Bakara Sûresi'nin son iki ayeti ve beş vakit namaz hediyesiyle yüce âlemlerden dünyaya döndü.