29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerginlik

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) sağ görüşlü öğrencilerin stant açmasıyla başlayan gerginlik, sol görüşe sahip öğrencilerin stant açması ile devam etti. Sol görüşlü öğrencilere müdahale etmek için toplanan sağ görüşleri öğrencileri polis olay yerinden uzaklaştırdı.

CİHAN15 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerginlik
Geçtiğimiz günlerde Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde sağ görüşlü öğrencilerin stant açmasına sol görüşlü öğrencilerin tepki göstermesiyle başlayan olaylarda, 42 öğrenci gözaltına alınmış, çıkan olaylarda bazı öğrenciler yaralanmıştı. Yaşananları protesto eden sol görüşe sahip öğrenciler, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi önünde OMÜ Eğitim Fakültesi önüne kadar "Karadeniz'de faşizme geçit vermeyeceğiz "şeklinde slogan atarak yürüdü. Ardından açıklamada bulunan Samsun HDK Gençliği üyesi Songül Altun, "Faşist saldırılara karşı sesimizi daha gür ve daha devrimci şekilde yükselteceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından eylemci grup, stant açarak tulum eşliğinde horon oynadı. Yaklaşık 2 saat sonra sağ görüşe sahip bazı öğrenciler OMÜ Eğitim Fakültesi önünde toplanmaya başladı. Polis, toplanan kalabalığı olay yerinden uzaklaştırdı.

Polis ekiplerinin eylem sırasında geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Bu esnada OMÜ Eğitim Fakültesi kantin işletmecisi çıkacak herhangi bir olaya karşın kantin önündeki masa ve sandalyeleri içeri taşıdı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olaylarda OMÜ Eğitim Fakültesi kantinde 3 bin liralık maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi.