29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

TSK destekli ÖSO güçleri, Afrin kent merkezinde kontrolü sağladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kentin güneydoğusundan içeri girmeye başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Afrin kent merkezinde kontrolü sağladı.

Ajanslar18 Mart 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:

TSK ve ÖSO birlikleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG'li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin'e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. TSK ve ÖSO güçlerinin ilerleyişi sürerken, kent merkezinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor. Ayrıca, Türk savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu gözlendi.

AFRİN'E BAĞLI SON BELDE OLAN MABATLI DA ALINDI

ÖSO birlikleri, Afrin merkezinden sonra Mabatlı beldesinin de teröristlerden alındığını duyurdu. Afrin, bir ilçe merkezi ve Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere altı belde merkezinden oluşuyor. Mabatlı’nın da alınmasıyla, bütün beldeler Zeytin Dalı Harekâtı'nı yürüten TSK ve ÖSO birliklerinin kontrolüne geçti.

AFRİN'DE TÜRK BAYRAĞI

TSK ve ÖSO güçlerince kontrolün sağlandığı Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sabah 08.30'da kontrolün tamamen sağlandığı Afrin'de güvenlik güçleri bir yandan arama tarama faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da stratejik öneme sahip binalara girildi. Şehir merkezine girişte tekbir getiren güvenlik güçleri daha sonra buradaki Hükümet binasına çıkarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

Bu sırada görevli bir askerin binanın çatısına çıkarak, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Mart Şehitler gününe, yüce Türk milletine ve şehitlere armağanıdır." diyerek bayrağı üç kere öpüp göndere çektiği görüldü.

AFRİNLİ KADINLAR, TSK VE ÖSO'YU ZILGITLARLA KARŞILADI

Zeytin Dalı Harekatı'nın 58'inci gününde Afrin kent merkezine ilerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO güçleri, bir dükkana girip çocuklarıyla birlikte teröristlerden saklanan bir grup kadın tarafından zılgıtlarla karşılandı. TSK ve ÖSO mensuplarını karşılarında görüp kepengini açtıkları dükkandan çıkan kadınlar, zılgıtlarla sevinç gösterisinde bulundu.

Bu arada, Afrin kent merkezinde sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

ÖSO BİRLİKLERİ AFRİN'DEKİ BİR MAHALLEDE KONTROLÜ SAĞLADI

Zeytin Dalı Harekatının 58. gününde Afrin ilçe merkezine girildi. ÖSO Afrin'de bir mahallede kontrolü sağladı.

Operasyon öncesi Özgür Suriye Ordusu’nun son hazırlıkları kameralara yansıdı. Sabah namazını kılan ÖSO mensupları, ardından araçlara binerek Afrin ilçe merkezine yönelik operasyon için harekete geçti. Kısa süre sonra da operasyon başladı. İlçe merkezine giren ÖSO, 9 mahalleden oluşan ilçede ilk mahallede sorunsuz şekilde kontrolü sağladı. Yakalanan teröristler de gözaltına alındı.