29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

ÖSYM KPSS tercih işlemleri devam ediyor! Son gün 26 Kasım!

Memur adayları dikkat! KPSS tercihleri için son gün yaklaşıyor. Adayların 26 Kasım saat 16'ya kadar tercih yapmaları gerekmektedir. Yerleştirme başvurusunda bulunmak için ais.osym.gov.tr adresi üzerinden TC Kimlik No ve asay şifresi kullanılarak giriş yapılabilir.

22 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ÖSYM KPSS tercih işlemleri devam ediyor! Son gün 26 Kasım!
KPSS Tercih işlemleri ÖSYM'nin tercih sistemi üzerinden devam etmektedir. Yerleştirme takvimine göre KPSS Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınavlarına girmiş memur adayları için tercih işlemleri başladı. 
 
Adaylar işlemlerini 26 Kasım tarihine kadar gerçekleştirmek zorundalar. Aksi takdirde süre uzatılmayacağı için başvuru işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerdir. ÖSYM ise bu süre içerisinde tercih kılavuzunda bazı değişiklikler yapmıştır. Kılavuz ise son haliyle güncellemiş bir şekilde yayınlanmıştır.
 
İki kez değişiklik yapılan kılvuzda ilk değişiklikte Devlet Personel Başkanlığı tarafından “İstidlalci” ve “Rasatçı” unvanları eklenmiştir. Diğer bir değişiklik ise Devlet Personel Başkanlığı tarafından Özel Şartlar bölümüne Maliye Bakanlığının B grubu kadrolarını tercih edecek adayların, atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen 2 yıl görev yapma zorunluluğunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.” maddesi eklenmiş ve DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’nün Tablo-2’de yer alan ARFF MEMURU kadrolarına “1101” nitelik kodu eklenmiştir.
 
HANGİ KADROLAR TERCİH EDİLMEMELİ 
 
Atandıktan sonra eş durumu, eğitim, sağlık gibi sebeplerle görev yeri değişikliği (tayin) düşünen adayların tercih kılavuzunda yer alan aşağıdaki kurumları tercih etmemeleri uygun olacaktır:
 
1- Belediyeler (yerleştiğiniz şehirde-ilçede-beldede kalırsınız)
 
2- İl özel idareleri (yerleştiğiniz şehirde kalırsınız)
 
3- Üniversiteler (yerleştiğiniz şehirde kalırsınız)
 
4- Enstitüler (yerleştiğiniz şehirde kalırsınız)
 
5- GAP Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (sadece Urfa)
 
6- Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (az şehirde var)
 
7- Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü(Sadece Adapazarı)
 
8- Türkiye Taşkömürü Kurumu Gen Müd. (sadece Zonguldak)
 
9- Sayıştay Başkanlığı (sadece Ankara)
 
10- Milli Piyango İdaresi Genel Müd. (sadece Ankara)
 
11- Avrupa Birliği Bakanlığı (sadece Ankara)
 
12- Kalkınma Bakanlığı (sadece Ankara)
 
13- MSB ATN Başkanlığı ( az şehirde var)
 
14- Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ
 
15- Atatürk Orman Çiftliği (sadece Ankara)
 
Bu kurumlardan hiçbir yere gidilemez mi?
 
Bu haberde değindiğimiz konu şudur: Yukarıdaki kurumlardan birine yerleşirseniz o kurumun başka yerde teşkilatı olmadığı için tayin hakkı olmaz. Ama nakil (yani başka kurumlara geçiş hakkı) mümkündür. Kısacası tayin mümkün değil ancak nakil mümkündür.
 
Ayrıca aday memurluk statüsü bitmediği sürece başka kurumlara nakil yapılamaz. Ancak tayin için ise göreve başladığınızın ertesi günü bile kurum isterse (mevzuatı uygunsa) başka bir şehirdeki teşkilatına tayininizi çıkarabilir. Bu durum kurum takdirindedir.
 
Tayin ve nakil taleplerinin kurumca reddedilmesi durumunda memurlar isterlerse idari yargıya da başvurabilirler. Mahkemenin kişiyi haklı görmesi durumunda lehe karar verdiği görülmektedir. Ancak yine de bunun belli net bir kriteri yoktur.(Bu bölüm memurlar.net'ten alıntıdır)
 
SADECE 11 DÜZ LİSE MEZUNU MEMUR OLABİLECEK
 
Sınava giren 1 milyon 828 bin 53 ortaöğretim kurumu (lise) mezunu için sadece 582 kadrodan sadece 11'inin düz lise mezunu olabileceği duyuruldu.