2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

CHP'de sular durulmuyor! Özel'e soğuk duş: Sayı 60'tan 30'a düştü

CHP'de 38. Olağan Kurultay'a günler kala tansiyon düşmüyor. Değişim cephesinde gedik açmayı başaran Genel Merkez, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Özgür Özel destekçisi Parti Meclisi üyelerini de kendi yanına çekti.

Yeni Şafak24 Ekim 2023 Salı 08:46 - Güncelleme:
CHP'de sular durulmuyor! Özel'e soğuk duş: Sayı 60'tan 30'a düştü

CHP'de mayıs yenilgisi sonrasında değişimciler ile yönetim arasında başlayan mücadele, 4-5 Kasım'da toplanacak 38. Olağan Kurultay'a günler kala daha da kızıştı.

Değişim cephesinde gedik açmayı başaran Genel Merkez, milletvekillerinden sonra genel başkan adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel destekçisi Parti Meclisi (PM) üyelerini de kendi yanına çekmeye başladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Özel'i, 130 kişilik CHP Meclis Grubu'nda destekleyen vekil sayısının 60'tan 30'a düştüğü iddia edildi. 60 kişilik PM'deki değişim yanlısı üye sayısının da 30'dan 20'ye kadar gerilediği bildirildi. Değişim destekçileri içinde de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını ifade edenlerin sayısında artış olduğu görüldü.

ÖZEL'DEN KARŞI ATAK

CHP Grubu'nu, grup başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın üzerinden kontrol etmeye çalışan Özel, PM'de ise Oğuz Kaan Salıcı ve Erdoğan Toprak ekiplerinin başlattığı ikna kampanyasının önünü kesmeye çalışıyor.