2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Papa, İstanbul ziyaretine onu da davet etti

Türkiye ziyaretine Ankara'dan başlayan Papa Francesco, İstanbul'daki etkinliklerine, BDP'li Diyarbakır Sur İlçesi Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ı da davet etti. Davetin kendisini memnun ettiğini belirten Demirtaş, 'Kendisini tekrar Diyarbakır'a davet edeceğim. Ayrıca, bölgemizdeki durumla ilgili kendisine bir mektup vereceğim' dedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Papa, İstanbul ziyaretine onu da davet etti
Diyarbakır merkez Sur Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş geçen Mayıs ayında Vatikan'da Papa tarafından kabul edilmiş ve ayinde protokoldeki yerlerini almıştı. Ayine katılan binlerce kişiyi selamlayan ve iki kez "Diyarbakır'dan gelen heyeti selamlıyorum" diyen Papa, ayinden sonra kendisini protokolde bekleyen Diyarbakır heyetiyle görüşmüş, Abdullah Demirbaş da onu Diyarbakır'a davet etmişti.
 
Türkiye'yi ziyaret edecek olan Papa Francesco, İstanbul'da 2 gün sürecek etkinlikleriyle ilgili Abdullah Demirbaş'ı da davet etti. Vatikan Büyükelçiliği tarafından gönderilen ve üzerinde Papa'nın fotoğrafı bulunan davetiye ile İstanbul Fener Rum Patrikhanesi tarafından da gönderilen davetiyelerle Demirbaş, cumartesi ve pazar günü etkinliklerine davet edildi. Papa'nın cumartesi günü saat 15.30'da Sent Esprit Katedrali'nde yapacağı ayine, aynı  gün saat 18.00-20.00'da İstanbul Rum Patrikhanesi'nde yapacağı dini törene ve pazar günü saat 19.00'da Aya İrini'de Havari Andrea Yortusu nedeniyle verilecek konsere davet edilen Abdullah Demirbaş, davetin kendisini sevindindiğini söyledi.