28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

İşadamını dizi ile terörist yaptılar

Paralel Yapının, yayın organları STV’nin dizileri aracılığıyla sadece “Tahşiyeciler”i değil, dershanelerin kapatılması bildirisindeki imzasını sorgulayan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nu da STV dizileri aracılığıyla hedefe aldığı ortaya çıktı.

Kemal Gümüş17 Aralık 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İşadamını dizi ile terörist yaptılar
Paralel Yapı, STV’deki senaryolarının Gülen’e danışıldığı, daha önce Youtube’ye düşen ses kayıtlarından da bilinen diziler aracılığıyla, hedef belirledikleri kişilere bir dizi operasyon yaptı. Bu isimlerden biri de dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan Rize’deki Paralel Yapı’ya bağlı derneklerin ortak bildirgesinde imzası olmamasına karşın adını görerek durumu düzeltmek isteyen Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Aziz Karamehmetoğlu oldu.  
 
İzah yok sadece özür var
 
Aziz Karamehmetoğlu, dershane bildirisi olayından sonra STV’deki “Nizama Adanmış Ruhlar” adlı dizinin 2014’te yayınlanan 63’üncü bölümünde, Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaret eden bir Türk generalin öldürülmesini araştıran ekibin Interpol’ün arananlar listesini tararken fotoğrafı uzun süre ekranda kaldı.  STV dizisindeki kurgu gereği fotoğrafının ekranda görünmesini Tahşiye’ye yönelik dizideki terörist ifadesinden sonra operasyon yapılıp, hapse atıldıklarından habersiz olarak izleyen Karamehtemoğlu, “Arayıp uyarınca özül dilediler” dedi.