26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Resimli cuma mesajları: En güzel, en anlamlı resimli cuma mesajları sizlerle

Tüm Müslümanlar için büyük öneme sahip olan cuma günlerinde vatandaşlar birbirlerine cuma mesajı atarak aralarındaki bağı güçlendiriyor.İslam dininde Perşembe gecesini Cuma gününe bağlayan gece ve Cuma günü kutsal kabul günler olarak kabul edilmetedir. Cuma, toplanmak anlamına gelir. Cuma günü cemaatle birlikte Cuma namazı kılmak da bu alanla müslümanlar için farz bir ibadettir. Teknolojinin de bu denli gelişmesiyle birlikte Cuma günleri sevdiklerimize mesajlar atmak adeta bir gelenek haline gelmiştir. Müslümanlar bu günde sevdiklerine iyi dileklerini iletmek ve hatırladıklarını göstermek için en güzel mesajları araştırıyorlar. İşte, En güzel, en anlamlı resimli cuma mesajları sizlerle...

26 Temmuz 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Resimli cuma mesajları: En güzel, en anlamlı resimli cuma mesajları sizlerle
Resimli cuma mesajları bugünün en trend başlıkları arasında yer alıyor. En güzel, en anlamlı resimli cuma mesajlarına haberimizin içerisinden ulaşmanız mümkün. İslam dininde Perşembe gecesini Cuma gününe bağlayan gece ve Cuma günü kutsal kabul günler olarak kabul edilmetedir. Cuma, toplanmak anlamına gelir. Cuma günü cemaatle birlikte Cuma namazı kılmak da bu alanla müslümanlar için farz bir ibadettir.  İslam alemi bir cuma gününe daha erişmenin heyecanını yaşarken bu özel ve anlamlı günde sevdiklerimize mesajlar atmak da gelenek haline geldi. Resimli cuma mesajlarını sizler için derledik... 
 
RESİMLİ CUMA MESAJLARI
 
 

 

 
 

 
 

 
 

 
 
EN GÜZEL CVUMA MESAJLARI SİZLERLE
Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. (Cum'a, 62/9) Cumanız mübarek olsun.
 
Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi Kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin! Hayırlı cumalar.
Allah'ım! Senden dünya ve ahirette afiyet dilerim. Allah'ım! Senden dinim, dünyam, aile fertlerim ve malım hakkında af ve afiyet dilerim. Allah'ım! Ayıplarımı ört, korkularımdan emin kıl... Hayırlı cumalar.
 
Allahım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı, aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum. (Malik, Dua, No:508) Hayırlı cumalar.
 
Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin! Hayırlı Cumalar dilerim.
 
Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.
Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı. (Müslim, Cum'a 17, 18) Cumanız mübarek olsun.
Allah'ım! Bana kendi sevgisini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. (Tirmizî, Deavât,73.) Cumanız mübarek olsun.
 
Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin. Hayırlı cumalar.
 
Allah'ım! Sen affedicisin, Kerim'sin, affı seversin, beni affet. (Tirmizî, Deavât, 84.) Cumanız mübarek olsun. Hayırlı cumalar.
 
CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ
 
Cuma gününün önemine ve haftalık toplu ibadet günü seçilmesinin anlamına ilişkin olarak Hz. Peygamber’den birçok hadis rivayet edilmektedir. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir: “Güneşin doğduğu en hayırlı gün Cumadır; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkmıştır. Kıyamet de Cuma günü kopacaktır” (Müslim, “Cum‘a”, 18). Başka bir hadiste bu günde yapılan duaların kabul edileceği bir anın (icâbet saati) bulunduğu haber verilmektedir. Bir rivayete göre Hz. Peygamber “Ben icâbet saatinin, hangi an olduğunu biliyordum, fakat Kadir gecesi gibi, bu da bana unutturuldu” (Hâkim, I, 279) buyurmuştur.
 
GÜNAHLAR O GÜN AFFEDİLİYOR
 
Âlimler Hz. Peygamber’in bu ifadesine dayanarak Allah’ın güzel isimleri arasında ism-i a‘zamın, Ramazanın son on günü içerisinde Kadir gecesinin gizli tutulması gibi icâbet saatinin de gizli tutulduğunu ve bu suretle insanların gün boyu Allah’a yönelmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini söylemişlerdir. 
 
Yine Cuma günü ile ilgili olarak, gerekli temizliği yaptıktan sonra camiye gidip hutbe dinleyen ve namazı kılan kimsenin daha önceki Cuma ile bu Cuma arasında işlediği günahların affedileceği belirtilmiş (Buhârî, “Cum‘a”, 6, 19; Müslim, “Cum‘a”, 26), bu günü hafife alarak üç Cuma namazını terkeden kimsenin kalbinin mühürleneceği bildirilmiştir (Ebû Dâvûd, “Salât”, 204). Kurban bayramı arefesinin Cumaya rastlaması halinde halk arasında o yıl yapılan haccın, “hacc-ı ekber” (büyük hac) olarak isimlendirilmesi de Cumanın önemiyle ilgilidir.