15 Mayıs 2024 Çarşamba / 8 Zilkade 1445

Sağlık Bakanlığı atama 2019 sonuç ekranı: Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları açıklandı!

Sağlık Bakanlığı atama sonuçları az önce erişime açıldı. Sağlık Bakanlığı atama 2019 sonuç ekranı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 12 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.Sağlık Bakanlığı'nın istihdam sağlayacağı 12 bin kadrodan 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni ile sağlık teknikerinden oluşuyor. Sağlık Bakanlığı personelleri 7 Ağustos ve 21 Ağustos tarihleri aralığında yaptıkları tercihlerin sonuçlarını bekliyorlar. Sağlık Bakanlığı atama sonuçları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı atama 2019 sonuç ekranı: Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları açıklandı!
Sağlık Bakanlığı atama sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Heyecanla beklenen atama sonuçları az önce erişime açıldı. Sağlık Bakanlığı atama 2019 sonuç ekranı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 12 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edeceğini duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı'nın istihdam sağlayacağı 12 bin kadrodan 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni ile sağlık teknikerinden oluşuyor. Adaylar tercihlerini 7-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Şimdi ise gözler tercih sonuçlarına çevrildi.... 
 

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 
SAĞLIK BAKANLIĞI SONUÇLARI AÇIKLANDI
KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 28 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.
 

SAĞLIK BAKANLIĞI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?
Adayların sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.
 
Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.
 
Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans veya ortaöğretim alan/programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.
 
 

 
12 BİN KADRODAN 6 BİN 835'İ HEMŞİRE
Belirlenen 12 bin kadrodan 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni ile sağlık teknikerinden oluşacak. 
 
SAĞLIK BAKANLIĞI YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır. 
 
Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. 
 
Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir. 
 
Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır. 
 

SAĞLIK BAKANLIĞI SONUÇLARI