29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Sahte MİT’çi FETÖ tehdidiyle dolandırdı

Almanya’dan emekli olduktan sonra Denizli’ye yerleşen işçi emeklisi Feriha Öztürk, FETÖ’yü kullanan telefon dolandırıcılarının hedefi oldu.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sahte MİT’çi FETÖ tehdidiyle dolandırdı

Feriha Öztürk’ü arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtarak MİT’te görevli olduğunu söyleyen Ender Atalay isimli kişi, ‘FETÖ örgütü isminizi kullanmış, sizi temize çıkaracağız, yoksa tutuklanacaksınız. Benim dediklerimi yapmazsan tutuklanır, yurt dışına çıkamazsın. Mal varlığını koruyacağız, seni güvence altına alacağız’ dedi.

KORKUDAN EVİNİ SATTI

Paniğe kapılan Feriha Öztürk, 800 bin lira değerindeki evini, 550 bin liraya sattı. Peşinat olarak aldığı 300 bin lirayı, çanta içinde MİT’te görevli olduğunu söylediği ‘Fatih’ isimli kişiye verdi. Öztürk, ertesi gün de aldığı talimatlarla geri kalan 250 bin lirayı dolandırıcıya teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Öztürk, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Polis şimdi vurguncunun yakalanması için çalışıyor. Bu arada Erzurum’da ise kendisini polis olarak tanıtıp, FETÖ soruşturması kapsamında kocasının gözaltına alındığını söyleyerek bir kadını dolandıran iki kişi, aldıkları döviz, Türk lirası, altın ve takılarla kaçmaya çalışırken yakalandı.