26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sahte senet olayında mağdur edilen iş insanı Kesgin: Mansur Yavaş beni tehdit etti

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın sahte senetle mağdur ettiği iş insanı Necmettin Kesgin açıklamalarda bulundu. Kendisine atılan mesajlarını göstererek Mansur Yavaş'ın kendisini tehdit ettiğini söyleyen Kesgin, 'Olay Mansur Bey'in anlattığı gibi değil. Mansur Bey çıksın bu mesajları yalanlasın. Mansur bey beni tehdit etti. Senedi görünce bu senet benim senedim değil dedim. Mansur bey yanlış yapıyor. Bana iftira atıyo' dedi.

12 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sahte senet olayında mağdur edilen iş insanı Kesgin: Mansur Yavaş beni tehdit etti
Mansur Yavaş'la ilgili sahte senet iddiaları siyaset gündemine oturdu. Mansur Yavaş'ın kendisini tehdit ettiğini açıklayan iş insanı Necmettin Kesgin "Senedi görünce bu senet benim senedim değil dedim. Mansur bey yanlış yapıyor. Mesajlar öyle bir mesajlar ki..." dedi. Keskin Yavaş'ın kendisine attığı mesajları paylaştı.
 
CHP, İP ve HDP ittifakınca desteklenen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'li Mansur Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikayeti üzerine, 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçlarından iddianame düzenlendi. 
 
Yavaş'ın mağdur ettiği iş insanı Necmettin Kesgin canlı yayında aHaber'e açıklamalarda bulundu. 
 
Kesgin şöyle konuştu: 
 
Olay Mansur Bey'in anlattığı gibi değil. Mansur Bey çıksın bu mesajları yalanlasın. Mansur bey beni tehdit etti. Senedi görünce bu senet benim senedim değil dedim. Mansur bey yanlış yapıyor. Bana iftira atıyor. Ortada bir bilgisayar var ve bana ait değil. Mesajlar öyle bir mesajlar ki: "Senin düğününü basacağım, seni rezil ederim" diyor. "Seni kodese attıracağım" diyor... "Seni Ankara'da yaşatmayacağım" diyor.  "Bugün getir parayı canını okurum. Seni sürüm sürüm süründüreceğim. Sahtekar, dava açmışsın. Seninle uğraşacağım. Bu hafta tutuklanmazsan ben bu mesleği bırakırım. Bu hafta kodes haftan, dinlen." Belgeler elimde benim. Bu belgeler silinmiş. Mansur Bey'in imza örneği alınmadı, belgeler silindi. UYAP'tan belgeler silinmiş. Bu gelgeler bizde var.
 
"BANA KUMPAS HAZIRLAMIŞLAR"
 
Eski kız arkadaşıma görüntü çektin mi diye soruyorum. Belki çekmişimdir diyor. Şantaj yapılıyor. Bu kadının Masur Yavaş ile bağı olduğu ortaya çıkıyor. Bu kadın sonra bana ben senin görüntülerini çekmedim, seni tehdit ediyorlar diyor. Hardiskte benim özel belgelerim vardı. Bu sonra bana gelmedi. Bununla bana kumpas hazırlamışlar. Kadın savcılığa ifade verdiğinde bu bilgisayarı çöpe attığını söylüyor. Olmayan resimlere 50 bin dolar verdim. Daha verecektim vermedim. Bel altından bana saldırarak her türlü iftirayı atıyorlar.
 
Yarın açıklama yapacaklara sesleniyorum, her tarafta bana iftira atıyorsunuz elinizde bir mahkeme kararı var mı benim suç işlediğime ilişkin. Belgelerle konuşun, biz belgelerle konuşuyoruz.
 
TEHDİTLER
 
Mesajlar öyle bir mesajlar ki... Senin düğününü basacağım, seni rezil ederim diyor. Seni kodese attıracağım diyor... Seni Ankara'da yaşatmayacağım diyor. Sahte senedi icraya koyan Mansur Yavaş. Mansur Yavaş tarafından defalarca tehdit edildim. Bu belge bana ait değil. Bu belgede soy ismim yanlış yazılmış. Bugün getir parayı canını okurum. Seni sürüm sürüm süründüreceğim. Sahtekar, dava açmışsın. Seninle uğraşacağım. Bu hafta tutuklanmazsan ben bu mesleği bırakırım. Bu hafta kodes haftan, dinlen.
 
"UYAP'TAN BELGELER SİLİNMİŞ"
 
Belgeler elimde benim. Bu belgeler silinmiş. Mansur Bey'in imza örneği alınmadı, belgeler silindi. UYAP'tan belgeler silinmiş. Bu gelgeler bizde var. Ben kopyasını mahkemeye sundum. Neden şikayetçi olmadığımızı anlatayım. Bazen benim lehime bazen onun lehine sonuçlanıyor. Mansur Bey ile kavga dövüş olmaktan çekindim. Son dört aydır evime gidemiyorum. Mansur Bey mahkeme önünde şunu söyledi. Benin sözleşme yapmam gerekmiyor, bu senet de bir sözleşmedir. Bu ne demek 'ben vergi kaçırıyorum' demek.
 
Necmettin Kesgin'in avukatı, Özgür Ilgaz ise, "Kendisi avukat olmasından dolayı görevi kötüye kullanmaktan bu iddia hazırlanmış durumda. Bu senedin karşılığı yok." açıklamasında bulundu.