27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Sahurun geleneksel habercileri... Ramazan davulcuları mesaiye başladı

Türkiye'nin pek çok ilinde sahur vaktinin geleneksel habercileri davulcular ilk mesailerine başladı. Davulun sesiyle uykularından kalkan vatandaşlar, pide almak için fırınların yolunu tuttu.

Ajanslar11 Mart 2024 Pazartesi 04:00 - Güncelleme:
Sahurun geleneksel habercileri... Ramazan davulcuları mesaiye başladı
Türkiye'nin çeşitli illerinde davulcular ramazan mesaisine başladı....

Yeni nesil Ramazan davulcuları! Ramazan'ın ilk sahuruna Vosvoslarla kaldırdılar

İSTANBUL

İstanbul'da Ramazan ayının sembolü haline gelen davulcular, ilk sahur gecesinde vatandaşları sahura kaldırmak için göreve başladı. Ramazan ayının ilk sahur heyecanını yaşayan vatandaşlar ise, uyanır uyanmaz ekmek ve pide almak için fırınların yolunu tuttu.

Ramazan ayının sembolü haline gelen davulcular, bu yıl da İstanbul'da sokak sokak gezerek göreve başladı. Bayrampaşa ve Bağcılar'da Ramazan davulcuları vatandaşları davul çalarak ilk sahura uyandırdı. Bağcılar'da göreve çıkan bir Ramazan davulcusu vatandaşları mani söyleyerek sahura kaldırdı. Fatih'te toplanan vatandaşlar birlikte sahur yaptı, dua etti.

İZMİR

Ramazan ayının sembolü olan davulcular, İzmir'de de ilk sahurda göreve başladı.

İzmir'de Ramazan ayının ilk sahurunda on bir ayın sultanının sembolü Ramazan davulcuları göreve başladı. Vatandaşları sahura uyandırmak için sokaklarda gezen Ramazan davulcuları, sokak sakinlerini sahura uyandırdı.

MERSİN

Mersin Erdemli'de 11 ayın sultanı Ramazan'ın ilk sahurunda vatandaşları kadın Ramazan davulcuları manilerle uyandırdı.

Erdemli Belediyesi'nin öncülüğünde gönüllü kadınlardan kurulan kadın ritim grubu üyeleri, Ramazan ayına Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından verilen eğitimle hazırlandı. Ramazan arifesinde son hazırlıklarını tamamlayan ritim grubu, ilk gün vatandaşları davul eşliğinde maniler söyleyerek sahura kaldırdı. 3 yıldır düzenli olarak vatandaşları sahura kaldıran kadın davulcuların o anları dikkat çekti.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanan yaklaşık 30 davulcu hazırlıklarını tamamladı.

Davulcular ardından mesai yapacakları mahallelerde görev yerini aldı. Davulcular vatandaşları sahura davet etti.

Demirören, heyecanla beklenen "On bir ayın sultanı" ramazan ayının geldiğini anımsattı.

Tüm vatandaşların ramazan ayını tebrik eden Demirören, ilk gece olması nedeniyle heyecanlı olduğunu söyledi.

Davulun sesini duyan vatandaşların evlerinin balkonlarına çıkarak kendilerini selamladığını anlatan Demirören, "Bu gece manilerle vatandaşlarımızı sahura davet ediyoruz. 21 yıldır olduğu gibi bu yıl da mesaimizin başındayız." dedi.

ŞANLIURFA

Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi. Şanlıurfa'da geleneği sürdüren ramazan davulcuları, sahur mesaisine başladı.

Kentin hemen hemen her cadde ve sokağında dolaşan yüzlerce Ramazan davulcusu, vatandaşları uyandırmak için ter attı.

Davulun sesiyle uyanan vatandaşlar ise ekmek ve pide almak için fırınların yolunu tuttu. Vatandaşlar, kendilerini sahura kaldıran davulculara teşekkür etti.