29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Sandıkta paralel plan

Sandık görevlileriyle oyları düşük gösterip, seçim sonrası YSK'ya itirazda bulunacaklarmış.

10 Mart 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sandıkta paralel plan
Devletteki paralel yapının Türkiye'yi kaosa sokmaya yönelik planları tek tek bozulurken, yeni planları da ortaya çıkıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin son İl Başkanları Toplantısı'nda aktardığı "Sandığa sahip çıkın" talimatının altından paralel yapının seçim sandıklarına yönelik operasyon planı çıktı. O plana göre AK Parti oyları ile ilgili 'maksimum azaltma' ve Yüksek Seçim Kurulu'na 'maksimum itiraz hamlesi' hayata geçirilecek.

HER SANDIĞA BİR PARALEL

AK Parti kulislerinde dile getiren iddialara göre, seçimlerde sandık görevlisi olmak için plan yapan paralel yapı, abi ve ablaları devreye sokup, parti farkı gözetmeden sandık müşahitliği görevi için başvuracak. Sandık kumpasıyla AK Parti adaylarına verilen oyların "en fazla oranda" geçersiz sayılması için mesai harcanacak. Seçim sonrasında ise, aynı amaçla YSK'ya maksimum itiraz" hamlesi hayata geçirilecek.

AK PARTİ'DE ALARM

Paralel plana karşılık, AK Parti de hukuk sınırları çerçevesinde yapılacaklar başlığı altında ödevine iyi çalışacak ve güvenilir sandık müşahitleri (gözetmen) ile bu planı bozacak. Bu çerçevede sandık müşahitlerinin en güvenilir şekilde oluşması için büyük çaba sarf ediliyor.

YSK, SANDIK BİLGİLERİNİ YAYIMLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart yerel seçimleri öncesi seçmenleri uyardı. Oy kullanma işlemi sırasında TC kimlik numarası bulunan belgeyle, seçmen bilgi kâğıdının bulundurulması gerektiğini açıklayan YSK, Büyükşehir, il, il genel meclisi, mahalle ve köy muhtarları için kullanılacak oyların farklı renkteki zarflara konulması gerektiğini açıkladı. Detaylar YSK'nın internet adresinden de incelenebilecek. (SABAH)