29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini:Sarhoştular camiyi yakacaklardı

Gezi olayları sırasında Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini olan Fuat Yıldırım, çoğu sarhoş olan göstericilerin camide ayakkabıyla dolaştığını belirterek “kapıları tekmeleyip, kilitleri kırdıklarını” söyledi. “Çıldırmıştılar, sanki küçük kıyametti” diyen Yıldırım “Caminin yakılmasını önlemek için çabaladım” dedi.

Kemal Gümüş23 Kasım 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini:Sarhoştular camiyi yakacaklardı
GEZİ olayları sırasında Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde görevli olan Müezzin Fuat Yıldırım, 
2 Haziran gecesi geldiği camide eylemcilerin ayakkabıyla içeride dolaştığını ancak linç edilme korkusuyla hemen müdahale edemediğini söyledi. Camiye giren eylemcilerin çoğunluğu dışarıda alkol almış, sarhoş ve ne yapacaklarını bilemez halde olduğunu anlatan Yıldırım, “Caminin yakılması, insanların birbirini öldürmesini önlemek için eylemciler nezdinde girişimlerde bulunmaya başladım” dedi. Müezzinin avukatı Ali Tizik de göstericilerin camiye 200 metre mesafedeki benzinciden yakıt alarak camiyi yakmaya çalıştıklarını ileri sürdü. 
 
İnsanlar çıldırmıştı...
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı müfettişlerce hazırlanan rapor doğrultusunda önce Kayabaşı’ndaki Hazreti Hüseyin Camisi’ne, daha sonra da Karaköy’deki Arap Camii’ne atanan Fuat Yıldırım, İstanbul 4’üncü İdare Mahkemesi’ne açtığı görevlendirmenin iptali davasında Gezi Olayları sırasında camide yaşananları tekrar anlattı. Yıldırım mahkemede verdiği ifadesinde, 31 Mayıs 2013 cuma akşamı camiye giren eylemcileri büyük mücadele sonucu dışarı çıkarabildiklerini ve bir kısmının kapıları tekmeleyip, kilitlerini kırdıklarını söyledi. Ertesi gün, 1 Haziran’da polisin kalabalığı dağıtmak için gaz kullandığını, eylemcilerin de gruplar halinde camiye girmeye başladığını ifade eden Yıldırı, cami yakınında eylemcilerin bir polis otobüsünü yaktığını anlatarak, “İnsanlar çıldırmıştı, sanki küçük bir kıyametti. Durum vahimdi. Bütün gün boyu polisten yardım talep ettim. Fakat hiç bir netice alamadım” dedi.