29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Şehit olacağını rüyasında görmüş

Türkiye, İdil ve Bingöl şehitlerini son yolculuğuna dualarla uğurladı. Bomba Uzmanı Astsubay Esma Çevik’in şehit olacağını iki gün önce rüyasında gördüğü ortaya çıktı. 

11 Aralık 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Şehit olacağını rüyasında görmüş

Şırnak İdil ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının imhası sırasında infilak etmesi sonucu şehit düşen PAMİT (Patlayıcı ve Mayın İmha Timi) Komutanı Astsubay Esma Çevik ile Uzman Çavuş Kemal Sayar ve Bingöl’de gözetleme kulesinden düşerek şehit olan Jandarma Astsubay Halil Ulaş Yıldırım, son yolculuklarına uğurlandı. Astsubay Çevik için İstanbul Ataköy 5.kısım Camii’nde düzenlenen cenaze törenine anne Nebahat Gözüaydın, baba Hüseyin Akgül, kız kardeşlerinin yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. 

VASİYET ETMİŞ  

Törene kardeşinin üniformasıyla katılan Elif Koca, “İki gün önce tabuta sarılmış bir şekilde rüya görmüştü. Her geldiğinde söylüyordu. Şehit olacağım şehit olacağım diye, oldu da. ‘Ben şehit olursam sakın ağlamayın dik durun, kıyafetlerimi de giyin’ demişti. Biz de ona yakışanı yaptık” ifadesini kullandı.

Nebahat Gözüaydın, şehit kızı Esma’nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

ANKARA’DAN UĞURLANDI 

Bingöl’de gözetleme kulesinden düşerek şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Halil Ulaş Yıldırım için de Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde tören düzenlendi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. Şehidin annesi Emine ve ablası Burcu Yıldırım gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Astsubay Yıldırım, devlet protokolünün katıldığı törenle uğurlandı.

KIZININ ADI DA İDİL

Astsubay Çevik ile birlikte İdil’de şehit olan Bomba İmha Uzmanı Uzman Çavuş Kemal Sayar da son yolculuğuna memleketi Samsun’un Havza ilçesinden uğurlandı. Törene baba Mehmet Sayar, eşi Şennur Sayar, şehit olduğu ilçe ile aynı adı taşıyan kızı İdil ve oğlu Yağız Sayar’ın yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da katıldı. Şehit Kemal Sayar’ın eşi ve çocukları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.