29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Siirt'te Kur'an kursundaki 25 öğrenci harçlığını Filistinli çocuklara bağışladı

Siirt'te 4-6 yaş aralığındaki Kur'an kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları Filistin'deki çocuklara bağışladı. İl Müftülüğü bünyesindeki Hatice Bilim 4-6 Yaş Kur'an Kursu'ndaki 25 öğrenci, İsrail'in saldırılara maruz kalan akranlarına göndermek üzere birkaç günlük harçlıklarını kumbaraya attı.

AA25 Ekim 2023 Çarşamba 12:49 - Güncelleme:
Siirt'te Kur'an kursundaki 25 öğrenci harçlığını Filistinli çocuklara bağışladı

Hocaları eşliğinde İl Müftülüğünü ziyaret eden öğrenciler, içinde 2 bin 160 lira olan kumbarayı ve çizdikleri resimleri İsrail'in saldırısına maruz kalan Filistinli çocuklara ulaştırmak üzere İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Siirt Şube Başkanı Şakir Pinal'a teslim etti.

Pinal, Filistin için başlatılan yardım seferberliğine minik yüreklerin de katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayan Pinal, "Müftülüğümüze bağlı Kur'an kursunda eğitim gören öğrencilerimizin, haçlıklarını Filistin'e gönderilmek üzere teslim etmeleri bizleri çok duygulandırdı. Gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı güzel yavrularımızı, ailelerini ve öğreticilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.