27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Şirinevler'de binada doğal gaz patlaması: Ölü ve yaralılar var

İstanbul Bahçelievler'e bağlı Şirinevler semtinde bir apartman dairesinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin sayısının 3'e yükseldiğini bildirdi.

AA28 Eylül 2023 Perşembe 15:18 - Güncelleme:

Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir binanın 5. katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Binada polis, itfaiye, İGDAŞ ve belediye ekiplerince inceleme yapıldı.

Patlamanın etkisiyle binadan kopan molozlar çevredeki araçların üstüne düşerken çevredeki bazı binaların camları da kırıldı.

Sokaktaki bir ağaç da patlamadan dolayı bir aracın üstüne devrildi.

Valilikten yapılan açıklamada, doğal gaz sıkışmasından kaynaklandığı değerlendirilen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiği, yaralanan 3 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

İstanbul Valisi Davut Gül de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

PATLAMANIN ETKİSİ GÜVENLİK KAMERASINCA KAYDEDİLDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Nöbetçi cumhuriyet savcısı, olay yeri incelemesi, delil tespiti için patlamanın yaşandığı dairede incelemelerde bulunuyor.

Bu arada patlama anı, olayın yaşandığı binada bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, patlamanın etkisinden dolayı kameranın sarsılarak görüş açısının aşağıya doğru değişmesi ve daireden kopan molozlar ile cam kırıklarının yola düşmesi yer aldı.

"ÇOK ŞİDDETLİ BİR PATLAMA SESİ DUYDUM"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ile Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bahadır, bir televizyona canlı yayında yaptığı açıklamada, bir sokakta doğal gaz patlaması meydana geldiğini ve ona bağlı olarak da yangın çıktığını belirtti.

Bölgeye, itfaiye, sağlık ve zabıta ekiplerinin sevk edildiğini, itfaiyenin yangına müdahale ettiğini aktaran Bahadır, patlamanın gerçekleştiği binanın belediyenin ana binasına yakın olduğunu kaydetti.

Çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu dile getiren Bahadır, "Hatta 'Bina mı çöktü veya yıkımda bir şey mi oldu?' diye düşündüm. Arkadaşları gönderdik, en üst katta doğal gaza bağlı olduğunu söylediler." diye konuştu.

Bahadır, yangının bitişikteki binalara sıçramaması için itfaiyenin gerekli tedbirleri aldığını, bölgedeki bazı binalarda yaşayan insanların tahliye edildiğini kaydetti.

ÖLEN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların kimlikleri tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin Özgür Çoban, Ahmet Bal ve Ömer Özdemir olduğu belirlendi.

Patlamada yaralananların ise Emirhan Kutluay, Kerim Selvi ve Hasan Baş olduğu öğrenildi.

Kutluay'ın Memorial Hastanesi, Selvi'nin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Baş'ın ise Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

BAHÇELİEVLER'DE PATLAMA YAŞANAN BİNADA İNCELEMELER TAMAMLANDI

Bahçelievler'de doğal gaz sıkışması kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamanın meydana geldiği binada ekipler çalışmalarını tamamladı.

Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir binanın 5. katında akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından polis, itfaiye, İGDAŞ ve belediye ekiplerince inceleme yapıldı.

Patlamanın yaşandığı binada yapılan incelemelerin bugünkü bölümü tamamlandı.

Binadan yarın sabah saatlerinde karot örneği alınması bekleniyor.

Belediye ekiplerinin binanın çevresindeki temizlik çalışmasını tamamlaması ve hasarlı araçların kaldırılmasının ardından cadde tekrar trafiğe açıldı.