19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

SON DAKİKA HABERİ... Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller

Normalleşme sürecinde sokağa çıkma yasağı ve şehirler arası seyahat yasağı kaldırılırken hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusu akıllara geldi. Bu kapsamda bugün verilmesi beklenen son dakika kararı gece yarısı saatlerinde alındı. Buna göre hafta sonu yani Haziran olmak üzere 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İşte sokağa çıkma yasağı olan 15 il ve son dakika kararının ayrıntıları

5 Haziran 2020 Cuma 01:26 - Güncelleme:
SON DAKİKA HABERİ... Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller

Normalleşme süreci kapsamında İçişleri Bakanlığı kararıyla şehirler arası seyahat yasağı kaldırılmıştı. Bazı illerde uygulanan sokağa çıkma yasağının da kaldırıldığı genelge ile  hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı bugünkü toplantıya bağlıydı. Toplantının neticesinde alınan son dakika kararı bugün açıklandı. Buna göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusu da cevap duymuş oldu alınan karar gereği hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan iller

Açıklanan son dakika haberine göre yasağın uygulanacağı illerin başında İstanbul geliyor. İstanbul'la birlikte toplam 15 ilde cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkmak yasak olacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeye göre, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yasak uygulaması Cuma gecesi 00.01 itibarıyla başlıyor. 

Alınan son dakika kararına göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı, İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde uygulanacak.

SON DAKİKA... SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İPTAL EDİLDİ! (Habere gitmek için tıklayınız)

HAFTA SONU MARKET, MANAV VE FIRINLAR AÇIK

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00'a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Kısıtlamanın olduğu altı Haziran Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

PAKET SERVİSİ DE OLACAK

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek.

Kısıtlama günlerinde ekmek üretilen fırınlar ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan iş yerleri açık olacak.

İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı

Sokağa çıkma yasağı olan iller asında İstanbul İzmir Ankara gibi koronavirüs tehlikesinin olduğu büyükşehirler yer alıyor.

Hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak?

Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere idari cezalar uygulanacak.

HAFTA SONU YASAK OLAN İLLER TAM LİSTE İÇİN TIKLAYIN