26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Dilek hemşire vefat etti iddiasına bakanlıktan açıklama: Öldü haberleri doğru değil!

Koronavirüse yakalanarak 11 Nisan'da hastaneye kaldırılan ve 34 haftalık bebeği sezaryen ile alınan hemşire Dilek Akçabelen'in vefat ettiği haberlerine ilişkin Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dilek hemşirenin son dakika ölüm iddiası tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Yeni doğum yapan fakat bebeğini kucağına bile alamayan Dilek hemşirenin öldüğüne dair haberlere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yalanlama geldi. İşte Dilek hemşirenin vefat ettiğine dair haberin detayları...

1 Haziran 2020 Pazartesi 16:47 - Güncelleme:
Dilek hemşire vefat etti iddiasına bakanlıktan açıklama: Öldü haberleri doğru değil!

Koronavirüse yakalanan Dilek hemşirenin son dakika ölüm haberi geldi. Dilek hemşirenin son dakika vefat ettiğine dair habere Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Hamileyken koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeğini sezeryanla dünyayaya getiren Dilek hemşire öldü mü? Yeni doğurduğu bebeğini koklayamayan Dilek hemşirenin ölüm haberi herkesi derinden sarstı. Yaşaması için organ nakli gereken Dilek hemşire için kampanya başlatılmış, Sağlık Bakanlığı da devreye girmişti. Ancak uygun donör bulunamamıştı. Son dakika Dilek hemşire vefat etti haberine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

DİLEK HEMŞİRE ÖLDÜ MÜ?

Hamileyken koronavirüse yakalanan Dilek hemşire, doğum yaptıktan sonra akciğerleri iflas ettiği için yoğun bakıma alınmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilek hemşirenin öldüğü haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 SAĞLIK BAKANLIĞI 'ÖLDÜ' HABERİNİ YALANLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilek hemşirenin öldüğü haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bakan Koca, açıklamasında; 'DİLEK HEMŞİREMİZİN yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. COVID-19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisandan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama KALBİ HAYATLA BAĞINI HER ŞEYE RAĞMEN KORUYOR.' ifadesine yer verdi.

İşte Bakan Koca'nın konuya ilişkin twiti:

Dilek hemşire için Sağlık Bakanlığı da devreye girdi. Ancak tüm aramalara uygun donör bulunamadı. Yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi son dakika hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, bebeğinin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı.

2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebilen Dilek Hemşire; eşi, kardeşi, anne ve babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini de videoda gördü.

Dünyaya getirdiği bebeğini kucağına alamayan Dilek Akçabelen'in akciğerlerinin iflas ettiği belirtilirken; aranan donörün bulunamadığı ve 30 yaşındaki Dilek hemşirenin organ yetmezliğinin devam etiği ifade edildi.

'DİLEK HEMŞİRE ÖLDÜ' İDDİASI

İstanbul Tabibler Odası'ndan yapılan açıklamada, "Dilek hemşireyi yitirdik. Hastalığa yakalandığında gebeydi. Bebeği doğdu, yaşıyor ama kendisi Covid-19’a yenik düştü. Üzgünüz. Tüm sağlık çalışanlarımızın başı sağolsun!" ifadesi kullanıldı.

EŞİ DURUMUNA DAİR AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

Eşi Tansu Akçabelen birkaç gün önce Dilek hemşirenin durumuna dair açıklamada bulunmuştu. Tansu Akçabelen şunları söyledi;

“Sezaryen olduğu akşam gayet normaldi. Görüntülü konuştuk, yazıştık. Odaya ne ben, ne annem, hiç kimseyi alamadılar. O da eşimi olumsuz etkiledi. 15 Nisan gece 3 buçuk civarında yoğun bakıma almak zorunda kaldılar. Bir hafta sonra da akciğerinde fibroz (akciğer sertleşmesi) oluştuğu için oksijen tedavisi ya da solunum cihazı da işe yaramamaya başladı ve yapay kalp-akciğer makinesi ECMO’ya bağlandı. Yaklaşık 41 gündür yoğun bakımda Dilek. Hastalanmadan önce izindeydi, çalışmıyordu. Birkaç kez markete ve eczaneye gittik sadece. Pazara dahi gitmedik. Onda Kovid çıkınca ailede herkese testi yapıldı ama herkes negatif çıktı. Nereden kaptı hiçbir fikrimiz yok”

OĞLUNU BİRKAÇ SANİYE GÖREBİLDİ

30 yaşındaki Dilek Akçabelen, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı.

2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebildi. Eşi, kardeşi, anne babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini videoda da gördü.

Her şey yolunda görünüyordu, “5 gün sonra çıkacağım hastaneden” diyecek kadar iyimserdi. Ancak sezaryenden sonra hem lohusalık hem de izole odada tek başına yatmanın yarattığı travma ile ağlama krizleri başladı. Durumu hızla kötüleşti ve doğumunun ertesi günü uyutularak yoğun bakıma kaldırıldı.

Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Dünyaya getirdiği bebeğini bile kucağına alamayan hemşire için Sağlık Bakanlığı da devreye girdi.