7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Son kumpas mağduru Murat Eren kimdir?

Murat Eren kumpas davalarından dolayı hapishanede kalan son kişiydi. 17 Ağustos OHAL kararnamesiyle Murat Eren’im mağduriyeti bitti ve serbest kaldı. Peki, sözde Ergenekon davasından hüküm giyen Murat Eren kimdir?

3 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Son kumpas mağduru Murat Eren kimdir?

Murat Eren ismini Ergenekon davasında duyduk. Kendisi ile ilgili birçok suçlama oldu. Beraat etmesine karşın FETÖ’cü kumpasçılar tarafından yeniden hapse gönderilen Murat Eren artık serbest. Son kumpas mağduru olan Murat Eren ile ilgili sosyal medyada sıkça adı geçen ve serbest kalması için başvurularda bulunulan Murat Eren OHAL kararnamesi ile özgürlüğüne kavuştu.

 

 

MURAT EREN KİMDİR?

 

 

Murat Eren Türk Silahlı Kuvvetleri’nde vazifeli pilot yüzbaşıdır. Ergenekon ve Balyoz davaları dosyasında yer alan Atabeyler davası ile hüküm almıştır. Atabeyler davasında 2 kez tahliye olup 3 kez tutuklanmıştır. Dijital delillerle mahkûm edilen Murat Eren FETÖ’cülerin hedefi oldu.

 

 

·         Murat Eren ilk kez 31 Mayıs 2006’da tutuklanmıştı. 3 ay 22 gün sonraki ilk duruşmada tahliye edildi.

 

·         Duruşmalar başlamadan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla TSK'dan ihraç edildi.

 

·         Murat Eren, 6 yıl boyunca özel yetkili mahkemede süren yargılama sonucu “suikast” ve “örgüt” suçundan beraat etti, “izinsiz patlayıcı madde bulundurmak” tan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

·         Sivil mahkemede beraat eden Murat Eren, aynı suçlamadan dolayı yargılandığı Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak” suçundan 5 yıl hapis cezası aldı.

 

·         Mart 2013'te girdiği cezaevinden Ekim 2014'te “denetimli serbestlik” yasası kapsamında tahliye oldu.

 

·         Yargıtay 9. Ceza Dairesi giderayak sivil mahkemenin “patlayıcı madde bulundurmak” tan verdiği hapis cezasını onadı.

 

·         13 Şubat 2015'te Murat Eren son kez cezaevine girdi.

 

·         Murat Eren evli ve bir çocuk babasıdır.