29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Terör örgütü PYD'deki ABD yapımı silahların Türkiye’ye karşı kullanılsın diye verildiği belgelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Soçi’de gündeme getirmesi beklenen Afrin Operasyonu PKK’yı tedirgin etti. Dün yayınladığı videoda “Türkiye’nin Afrin’e geçmesinin hayal olduğunu” söyleyen PKK’lı teröristlerin sınırda yaptıkları silah şovundan sonra, ellerinde ki silahların ABD tarafından Türkiye’ye karşı kullanılsın diye verdiği belgelenmiş oldu.

22 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütü PYD'deki ABD yapımı silahların Türkiye’ye karşı kullanılsın diye verildiği belgelendi
ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte sözde DAEŞ ile mücadele adı altında resmi olarak başlatılan silah yardımı DAEŞ’in bölgeden tamamen temizlendiği açıklamalarına rağmen devam ediyor. Devam eden Deyrizor operasyonu bahanesi ile terör örgütü PKK’ya silah ve mühimmat yardımına devam eden ABD son olarak önceki gün, örgüte ağır silahlar ve 120 Hummer cip gönderdi.
 
IKBY’den Haseke’ye oradan Deyrizor’a
 
Diriliş Postası'nın haberine göre: Önceki gün gerçekleşen sevkiyata ilişkin bilgi veren PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin kontrolündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilisi, yapılan sevkiyatta kendilerine ‘otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer hafif silahlar’ın yanı sıra 120 Hummer cip olduğu bilgisini verdi. Sevkiyatın Irak Kürt BÖlgesel Yönetimi üzerinden kara yolu ile Semlaka Sınır Kapısı’ndan sokulduğu belirten DSG’li terörist, silah ve ciplerin buradan TIR’larla Haseke’ye gönderildiğini, oradan da Deyrizor’un doğusunda DAEŞ’ten temizlendiği iddia edilen bölgeye bırakıldığını söyledi. Haziran ayından beri ABD’den yaklaşık 2 bin TIR silah, zırhlı araç ve cephane yardımı alan PKK’nın Suriye’de işgal ettiği bölgelerde kontrolü sağlamasının ardından Türkiye’ye yönelmesi bekleniyor.
 
Korkudan tünel kazıyorlar
 
ABD’den silah yardımı almasına rağmen bölge halkının tepkisini çeken terör örgütü taban bulamadığı için yerel halkı zorla askere alıyor. Kadın-Erkek ayrımı yapmadan yerel halkı zorla silahaltına alan terör örgütünün Afrin’de yaklaşık 7-8 bin militanı olduğu tahmin ediliyor. PKK’lılar, Afrin’in kuşatılmasına karşı Azez’in kuzeyindeki Parsa Dağı’na uzanan araba geçebilecek bir tünel kazdığı ortaya çıkmıştı. PKK’nın hazırlıklarına Kandil’den gelen elebaşları katılıyor. Şehirde ABD silahlarıyla donatılan 7-8 bin PKK/PYD’li terörist var. Örgütün olası bir operasyona karşı şehirde patlayıcılarla tuzaklar kurduğu da gelen bilgiler arasında.
 
Soçi’de gündeme gelecek
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putinle, Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak zirvede Afrin operasyonunu gündeme getirmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye, Rusya ve İran olarak ortak bir tutum geliştirme noktasında mesafe kat ettik. Soçi’de bir araya geleceğiz. Afrin bizim için çok önemli sınırdaşımız konumunda. Afrin’i terör örgütü PYD’den temizlememiz gerekiyor” açıklaması Afrin’e yönelik yapılacak bir askeri operasyonun sinyali olarak değerlendirildi. Astana Zrivesi’nin ardından Afrin sınırındaki İdlib’de gözleme faaliyeti yürüten TSK’nn Afrin sınırında örgütün durumuyla alakalı Ankara’ya gönderdiği bilgiler operasyon için kilit öneme sahip.
 
ABD kurduğu üslerle PKK’yı korumaya aldı
 
Suriye’nin işgal edilmesi sürecinde PKK’ya yoğun destek veren ABD, ülkenin kuzeyinde kurduğu üslerle terör örgütünü korumaya aldı. Haseke ilinin kuzeyindeki Tel Beyder’de, Haseke’nin güneyindeki Şeddadi bölgesinde ve Resulayn ilçesinin güneyindeki Tel Temir beldesinde, Deyrizor’da, Münbiç’in kuzeyinde Sacu çayının batı kıyısındaki Ayn Dadat beldesinde, Ayn Dadat’ın batısındaki Uşariye beldesinde, Ayn el Arap’ın güneyinde bulunan Miştanur Tepesi’nde, Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa beldesinde konuşlanan ABD askerleri ve Özel Kuvvetleri burada PKK’ya eğitim hizmeti vermesinin yanı sıra gelebilecek saldırılara karşı koruma faaliyeti yürütüyor.