7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

‘Terörist çete bir bir ortaya çıkarılmalı’

TOBB’a bağlı 81 ildeki 365 oda ve borsanın başkanı, darbe girişimine ortak bildiriyle tepki koydu. Eşzamanlı okunan bildiride “Ordudaki terörist çetenin bir bir ortaya çıkartılmasını ve hesap vermesini bekliyoruz” denildi.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
‘Terörist çete bir bir  ortaya çıkarılmalı’

Türk iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 81 il ve 161 ilçedeki 365 oda ve borsanın başkanı, Türkiye’nin birliğine ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen darbe girişimine tepki için eş zamanlı ortak bildiri açıkladı. Bildiriyi okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Türk iş dünyası olarak tepkilerini ilk anda ortaya koyduklarını belirterek “Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur” dedi. Hisarcıklıoğlu “Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclis’teki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz” diye konuştu.

MECLİS’TE BULUŞMA

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen basın toplantısında 81 il 160 ilçeyi temsilen Trabzon, Diyarbakır, Antalya ve Denizli ile canlı bağlantı kuruldu. 81 il ve 160 ilçede iş dünyasından ortak tepkiye yoğun bir katılım gözlendi. Açıklama Türk bayrakları altında yapılırken, bazı illerde salonlara sığmayan iş adamları açıklamayı açık havaya taşımak durumunda kaldı. Bu arada bugün de 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun Meclis’i ziyaret ederek ortak açıklama yapması bekleniyor.

Esnaf odalarından çağrı: Demokrasi nöbetine devam

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Konfederasyona bağlı 82 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile 3 bin 39 oda 13 Mesleki Federasyon tarafından yazılan ortak bildiriyi okudu. Darbe girişimine 20 milyonluk camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarların canları pahasına karşı durduklarını vurgulayan Palandöken “Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşların meydanlara korkusuzca çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları  bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır” dedi.

ATO’dan örnek adım: Emniyet’e 15 milyon lira

Ankara Ticaret Odası (ATO), darbe girişimi sırasında ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon lira kaynak ayırdı, demokrasi şehitlerinin ailelerine de 15’er bin lira yardım yapmayı kararlaştırdı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde düşman askerlerinin bile TBMM’yi bombalamadığına dikkati çekti. Bezci, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının durumunun içler acısı olduğunu, görevlilerin otoparkta çalıştığını aktardı.