29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Emeklilikte yaşa takılma (EYT) için düzenleme var mı?

EYT - 1999 yılında çıkan bir yasa, sadece bu tarihten sonraki işe giren vatandaşları değil, öncesinde çalışmaya başlamış ve emeklilik hakkı kazanmak için sadece pirim gün sayısı eksik olan vatandaşlarımızı da etkilemiştir.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Emeklilikte yaşa takılma (EYT) için düzenleme var mı?

TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı. Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen, 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

2018 TORBA YASASINDA AF VAR MI?

Çıkacak yeni torba yasasında hüküm giymiş mahkumlar için Af söz konusu olmayacak. Resmi bir açıklama yapılmaması ile birlikte 2018 yılı itibariyle borç ve hüküm Afları çıkması beklenmiyor.

BEKİR BOZDAĞDAN MAHKUM AFFI AÇIKLAMASI

Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ" Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir." dedi

Bozdağ "MHP ayrı bir parti AK Parti ayrı. Her parti kendi görüşünü dile getirmekte serbesttir. Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir." dedi.

"TERÖRİSTLERE ASLA VE ASLA AF SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bahçeli'nin af çıkışına Hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, "Hükümet olarak bizim gündemimizde teröristlere asla ve asla af söz konusu değildir." sözleriyle Bahçeli'ye kapıları kapattı.