14 Mayıs 2024 Salı / 7 Zilkade 1445

Kurt: Trafik lambalarında o renkler sırf bir araya gelmesinler diye...

Abdurrahman Kurt, trafik lambalarında Kürtlere ait olduğu ifade edilen kırmızı, sarı, yeşil renklerinden yeşil rengi maviye çevrildiği bir evreden, eşitliklerin konuşulduğu bir evreye gelindiğini belirtti.

Star.com.tr25 Şubat 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kurt: Trafik lambalarında o renkler sırf bir araya gelmesinler diye...

24 TV’de Fadime Özkan’ın sunduğu ‘Yüz Yüze’ programına Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt konuk oldu. Gündemin önemli konularının masaya yatırıldığı programda “İç Güvenlik Paketi”, “Çözüm Süreci” konuşuldu.

TRAFİK LAMBALARINDA O RENKLER SIRF BİR ARAYA GELMESİN DİYE...

Abdurrahman Kurt, AK Parti’nin gelişiyle bölgede önemli değişim rüzgarının estiğini belirtti. Kurt, “Kürtlerin varlığının sorun olduğu bir evreden, eşitlik evresine geçildiğini söyledi” ifadesini kullandı.

Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

“AK Parti gelene kadar Kürt sorunu bir varlık sorunuydu. Kürtlerin varlığı sorundu. Bizim tüm konuşmalarımızda öncelikle Kürtlerin var olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Bir kere Kürt sorunu varlıktan, eşitlik evresine geçti. Trafik lambalarında Kürtlere ait olduğu ifade edilen kırmızı, sarı, yeşil renklerinden yeşil rengi maviye çevrildi. Sırf bu renkler bir araya gelmesinler diye.

Bugün devletin üniversitelerinde bu dile ilişkin bölümlerin kurulduğu, öğretmen atamalarının yapıldığı, seçmeli derslerin olduğu, Kürtlerin yirmi dört saat kendilerine ait bir televizyonunun olduğu bir evreye geçişle beraber, bunun yaşandığı evrede insanların kaybedilip, faili meçhullerle gömülüp, asit kuyularına atıldığı bir Türkiye’den bugün onların hesabının sorulması için yasaların, kurumların oluşturduğu bir Türkiye’ye gelindi.”