20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türkiye koronavirüs tablosunda vakaların en az olduğu iller hangileri? İşte corona virüsünün en az olduğu iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası Türkiye'de il il koronavirüs vaka durumunu açıkladı. Bakan Koca corona virüsünün en az olduğu illeri paylaştı. Anadolu'da salgının devam ettiğini belirten Koca, 'Uzun bir mücadelenin devamında iyi bir yerdeyiz. Fakat bulunduğumuz yerde durduğumuz her gün kayıptır.' ifadesini kullandı. Buna göre; Türkiye'de koronavirüs vakalarının en az olduğu iller hangileri? İşte corona virüsünün en az olduğu iller

9 Temmuz 2020 Perşembe 12:37 - Güncelleme:
Türkiye koronavirüs tablosunda vakaların en az olduğu iller hangileri? İşte corona virüsünün en az olduğu iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel Türkiye koronavirüs tablosunu paylaştı. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada illerdeki son durumu paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs vakası en yüksek olan illeri açıkladığı konuşmasında, "Son 10 gün içinde gerileme gösterdiğimiz yerden toparlanabileceğimizi kanıtladık. Yeni vaka sayılarımız 1000 seviyelerinde." ifadelerini kullandı. Bakan Koca 'bazı illerde hastalık pik seviyesine ulaşıyor' diyerek corona virüsünün en çok ve en az olduğu illeri açıkladı. Peki Koronavirüs vakalarının en en az olduğu iller hangileri? İşte son 3 gün en az vaka görülen 7 il…

Türkiye’de corona virüsü ile mücadele devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı en az olan illeri açıkladı. Bakan Koca, pandemi döneminde dikkat edilmesi gereken kuralları ve güncel corona virüs tablosunu her gün paylaşıyor. Sağlık Bakanı Koca, "13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır. Anadolu'da birinci dalga halen devam ediyor." dedi. İşte Türkiye'de koronavirüs vakası en az görülen iller…

Toplantıda gösterdiği slaytlarla ilgili bilgi de veren Koca, Türkiye'nin en fazla hastayı beşinci haftada gördüğünü belirtti.

İkinci slaytta ise illerin pik yapma durumunun gösterildiğini anlatan Koca, "İstanbul'un piki tamamladığını, giderek aşağı doğru düşen bir tablo olduğunu görüyoruz." ifadesini kullandı.

İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir'de beşinci haftada pik yapıldığını gördüklerini aktaran Koca, şöyle devam etti:

"Anadolu'daki illerimizde yani Trabzon 6'ncı, Kayseri 7'nci haftada, diğer illerimizde ise 14'üncü haftada Hakkari, Kütahya, 15'inci haftada Batman, Şırnak, Antep, 16'ncı haftada Bursa, Konya, Mardin, Van, 17'nci haftada Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar'ın piki oluşturma döneminde olduğunu görmüş oluyoruz. Yani Anadolu'da 1'inci dalga halen devam ediyor. Sayılardaki artış da yukarıda pikini tamamlayan illerin daha stabil olduğunu ama aşağıda Anadolu'daki, Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizde bahsettiğim pikini tamamlama durumunda olan illerimizdeki artış da toplam vaka sayısının düşmemesine, belli bir yerde stabil kalmasına sebep olmakta."

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada illerdeki son durumu paylaştı. İşte son 3 gün en az vaka görülen 7 il;

TUNCELİ

ARTVİN

IĞDIR

ERZİNCAN

BAYBURT

KIRKLARELİ

BİLECİK

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Koca, kurul gündemine yaklaşan Kurban Bayramı'na yönelik tedbirlerin gelip gelmediği ve sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün kısmen Bilim Kurulunda gündeme geldi, sesli tartışıldı ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar geçen hafta da bahsettiğim şekliyle salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Burada temelde ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi ama birtakım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği çünkü il bazında eğer vaka artışının yoğun olduğu iller söz konusu olursa oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir.

Bunu da bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre İl Hıfzıssıha Kurulları bütün kararları almaya zaten yetkili, dolayısıyla bu anlamda il bazında birtakım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız."

KORONAVİRÜSÜN EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ İLLER