28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Türkiye’nin ilk kelebek cenneti

Kimya öğretmeni Çiğdem Ünlü, Shakespeare’in doğduğu kentte gördüğü kelebek çiftliğini Beykoz’a taşıdı. Çiftlikte dünyanın en büyüğü olan ‘Atlas’ ta bulunuyor.

MUSTAFA MEYDAN23 Kasım 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’nin ilk kelebek cenneti
İngiltere seyahatinde gördüğü Stratford Kelebek Çitliği’nden etkilenen emekli kimya öğretmeni Çiğdem Ünlü, Türkiye’nin ilk kelebek çiftliğini kurmaya karar verdi. Kolları sıvayan Çiğdem Ünlü, Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olan eşi Doç. Dr. Nafiz Ünlü’yle birlikte kelebekler için cennet sayılabilecek çok güzel bir mekanı İstanbul’a kazandırdı. 
 
Her köşesi rengarenk
 
Yeşil ve geniş bir arazide kurulan çiftlikte doğanın rengârenk ve naif misafirlerini seyre dalmak, üzerinize konmalarına izin vermek heyecan verici bir deneyim sunuyor. Açılmış kanatlarının eninin 30  santimetreyi bulduğu dünyanın en büyük güvelerinden olan ‘Atlas’ ta Beykoz’daki Kelebek Çiftliği’nde ziyaretçilerini bekliyor. Özellikle çocukların gruplar halinde ziyaret ettiği Kelebek Çiftliği’ne gelenlere ilk olarak 20 dakikalık bir sinevizyon gösterisiyle ‘Kelebeğin Hikâyesi’ anlatılıyor. Bu filmle ziyaretçiler, kelebeklerin biyolojik yapısı, yaşam döngüsü, kamuflaj sıraları gibi konularda bilgi ediniyor. Kelebeklerin sevdiği tropik bitkilerle donatılan ve iklimlendirilen seranın her köşesinde rengârenk kelebekler uçuyor. Burada kelebeğin yaşam döngüsüne ait her aşama canlı olarak izleniyor.