4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği Çernivtsi'ye taşınıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nin Ukrayna'nın Çernivtsi şehrine taşınmakta olduğunu bildirdi.

AA11 Mart 2022 Cuma 17:41 - Güncelleme:
Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği Çernivtsi'ye taşınıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği personelinin Ukrayna'nın Çernivtsi şehrine transfer edilmekte olduğunu bildirdi.

"Kiev Büyükelçiliği'nin kapatılması gibi bir durum söz konusu değil." ifadesini kullanan Bilgiç, personelin transfer edilmekte olduğunu, Büyükelçiliğin Çernivtsi şehrine geçeceğini söyledi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE TAHLİYE

Yoğun bombardıman altında olan Kiev'deki Türkiye Büyükelçiliği'nin güvenlik nedeniyle başka bir şehre taşınması kararı alındı. Büyükelçilik binasında güvenlik nedeniyle kilit personel bırakıldı. Bölgeden son bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu, "Türk büyükelçiliği Kiev'den ayrılmaya başladı. Ayrılma operasyonunun sabah başladığını söyleyebiliriz. Zaten daha önceki günlerde diğer ülkeler büyükelçiliklerini Liviv'e doğru taşımışlardı." dedi. Topçu, Rus ordusunun Kiev sınırına 3-4 kilometrelik bir mesafede olduğunu da sözlerine ekledi.