7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Türkiye'yi duygulandıran bebeğe 24 TV ekibi ulaştı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Türkiye'yi yasa boğan elim olayın ardından kurtulan her canlı bir nebzede olsa da umut veriyor. Depremin ardından Hatay'da 138'inci saatte enkazdan sağ olarak bir bebek kurtarıldı. Türkiye'yi duygulandıran o bebeğe 24 TV Muhabiri İremnaz Aksoy ulaştı.

12 Şubat 2023 Pazar 17:00 - Güncelleme:
Türkiye'yi duygulandıran bebeğe 24 TV ekibi ulaştı
Türkiye, 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Arama ve kurtarma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği deprem bölgesinden sağ olarak kurtarılan her canlı Türkiye'ye umut oluyor.

24 TV EKİBİ O BEBEĞE ULAŞTI

24 TV ekibi ise depremin ilk gününden bu yana bölgede yaşananları an be an izleyiciye aktarmaya devam ediyor. 24 TV'nin Hatay'daki muhabiri İremnaz Aksoy bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına şahitlik ederek duygu dolu anları izleyiciyle paylaşıyor. İremnaz Aksoy son olarak Hatay'da 138 saat sonra sağ olarak kurtulan mink bebeğe ulaştı.

Hatay'da iki aylık bebek 138 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Minik bebeğin, sağlık çalışanının parmağını emdiği anlar ise herkesi duygulandırdı. Türkiye'yi ağlatan o mucize bebeğe 24 TV Muhabiri İremnaz Aksoy ulaştı.

"TÜRKİYE'NİN SEMBOLÜ OLMUŞTU"

138 saat sonra sağ kurtarılan bebeği Adana Şehir Hastanesi'nde ziyaret eden İremnaz Aksoy, "Enkaz altından 138 saat sonra çıkan bebeklerin yanından birindeyiz. Mucize kurtuluşlardan mucize bebeklerin yanından bir yanındakilerden birindeyiz. Şu anda Adana Şehir Hastanesi'nde bu küçük elleriyle hayata tutunan minik bedeniyle o enkazın altında o betonların altında kalan bebeklerden biri. Sağ salim hiçbir hasar almadan Hatay'da 138 saat sonra kurtuldu. Ekipler sayesinde sağ salim kurtuldu ve bir fotoğraf gelecek ekranlarınıza. O fotoğraf Türkiye'nin sembolü olmuştu. O depremin sembolü olmuştu ve mucize kurtuluşların sembolü olmuştu. Şimdi burada sağlıklı gördüğünüz gibi süt içiyor. Hiçbir problemi yok." dedi.

"HASTALARIMIZA UMUT OLDU"

Bebeğin genel durumu hakkında konuşan Doktor Nurşen Keskin ise, "Bebeğimiz gerçekten mucize. 138 saat sonra hava ambulansıyla hastanemize ulaştı. Beş gün enkaz altında yaşam mücadelesi vermiş. Geldiğinde mucize şekilde çok iyiydi. Kafa travması yoktu. Eksenite kırıkları yoktu. Batın travması yoktu. Emmesi çok iyiydi. Bütün fonksiyonlar iyiydi. Laboratuvar olarak gayet iyi durumda. Mucize, hepimize umut oldu şu anda hiçbir problemi yok." ifadelerini kullandı.

"Yaşam üçgeninde mi kalmış peki enkazda bilginiz?" sorusunu cevaplayan Keskin, "Muhtemelen o konuda çok bilgi sahibi değilim ama muhtemelen hakikaten hastanede diğer hastalarımıza enkaz altında yakınlarını bekleyen hastalarımıza umut oldu. Hepimizin yüzünü güldürdü, kalplerimizi ısıttı bu bebek." şeklinde konuştu.

"AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞIMIZ İLE ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTMEKTEYİZ"

"Böyle başka bebekler de var mı?" sorusu hakkında konuşan Keskin, "Var ailesi yok maalesef hayatını kaybetti. Evet, kimliksiz olarak tabii ki girdi. Kimliklendirme noktasında çok titiz bir çalışma içerisindeyiz. Cumhuriyet Savcılığımız, emniyet güçlerimiz, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız çok titiz bir çalışma yürütmekteyiz. İnşallah bebeğimizin ailesine kavuşturacağız. Bu konuda çalışmalar hakikaten çok titizlikle ve güvenlik önlemleri çok üst safhada devam ediyor. Bütün aşamalar kayıt altında. Ve bebeğimizin ailesi bulununcaya kadar da annesi, babası biziz." dedi.