30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Türkiye'yi sarsan olayla ilgili çarpıcı gelişme!

AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, evlerinin yakınındaki ahırda bileği ve boğazı kesilmiş ağır yaralı bulunan 4 yaşındaki Caner Ç., kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan 10 dakika önce evlerinin önünden kaybolduğu öğrenilen çocuğa doktorlar tecavüz edildiği şüphesi üzerinde durulduğunu bildirdi. Valiliğin konuyla ilgili açıklamasında ise, otopside tecavüz bulgusuna rastlanmadığı, çocuğun düşme sonucu öldüğünün değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Caner'in boğazındaki kesiğin 'çivi batması', bileğindeki kesiğin ise 'tel örgülere takılmasından olduğu' görüşü savunuldu.

DHA16 Nisan 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Türkiye'yi sarsan olayla ilgili çarpıcı gelişme!
Ailesinin pazar günü sünnet düğünü yaptığı minik Caner bugün saat 13.00 sıralarında, Aydın'ın yeni kurulan merkez ilçelerinden Efeler'in İmamköy Mahallesi, Gölcük Mevkii'ndeki evlerinin önünde oynarken ortadan kayboldu. En son 10 dakika önce evin önünde oynarken gördüğü 3 çocuğundan en küçüğü olan Caner Ç.'yi evin çevresinde aramasına rağmen bulamayan anne 37 yaşındaki Firdevs Ç., durumu kayınpederi 70 yaşındaki Cafer Ç. ve kepçe operatörü olan eşi 39 yaşındaki Bayram Ç.'ye bildirdi.

Aile, komşularının da yardımıyla, ev ve yakınındaki bahçelerde Caner Ç.'yi aramaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren arama sonucunda Cafer Ç. torununu, evlerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta, sahipleri Uşak'ta olduğu öğrenilen metruk bir ahırda sağ bileği ve boğazı kesilmiş olarak kanlar içinde buldu. Babasının otomobiliyle Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdüğü Caner Ç. doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Aydın'ın yerlisi oldukları öğrenilen Firdevs ve Cafer Ç. çifti, acı haber üzerine hastanede sinir krizi geçirdi. Doktorlar, çocuğa tecavüz şüphesi üzerinde durulduğunu bildirdi.

Jandarma çocuğun yaralı olarak bulunduğu ahırda parmak izi incelemesi yaparken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

VALİLİK: TECAVÜZ YOK
Aydın Valiliği, İmamköy'de kullanılmayan bir evde yaralı halde bulunan ve hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki çocuğun, "düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğinin otopside ortaya çıktığını" açıkladı.

Aydın Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Caner Ç.'nin ölümüyle ilgili bazı basın yayın organlarındaki haberlerde yanlış bilgilerin yer aldığı bildirildi.

Çocuğun ölümü ile ilgili soruşturmanın yürütüldüğü bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan incelemelerde, bahsi geçen çocuğun düşmesi sonucu kaza ile öldüğü, her hangi bir tecavüz veya cinayetin söz konusu olmadığı otopsi raporuyla ortaya çıkmıştır. Halen gerekli araştırmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Öte yandan Caner Ç.'in geçen hafta sonu sünnet olduğu öğrenildi.