29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Twitter'da Gül karşıtı kampanya!

Cumhurbaşkanı Gül'ün internet düzenlemesini onaylamasının ardından bir grup Gül'ü takipten çıkarmak için kampanya başlatırken başka bir grup takipçi sayısının artması için kampanya yaptı

19 Şubat 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Twitter'da Gül karşıtı kampanya!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün internetle ilgili düzenlemeyi de içeren torba yasayı onaylamasının ardından Gül'ü unfollow etme (takipten çıkarma) kampanyası başlatıldı. Abdullah Gül'ün twitter hesabını yaklaşık 2 saat içinde 18 bin kişi unfollow etti.
 
 
Türkiye’de en çok takip edilen hesap olan Cumhurbaşkanı Gül’ün internet yasası ile ilgili açıklamaları öncesinde 4 milyon 386 bin takipçisi bulunuyordu. Gül’ün twitter hesabı üzerinden internet yasasını onayladığını duyurmasının ardından iki saat içerisinde, takipçi sayı 4 milyon 369 bin seviyelerine düştü.
 
 
Kampanyanın büyümesi üzerine başka bir grup tarafından Twitter’da Gül'ü takip çağrıları yapıldı. Bu destekten sonra Gül'ün takipçi sayısında artış görüldü.
 
 
Abdullah Gül'ün şu anki takipçi sayısı ise 4 milyon 317 bin. CHP'liler, yasanın onaylanması durumunda Gül'ün hesabını takip listesinden çıkaracağını açıklamıştı.