4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Ünlü işadamı Küçükbay'dan FETÖ'ye sert tepki

İZMİR'den çıkıp sıvı yağ sektöründe Türkiye'nin en büyükleri arasına Orkide markasıyla giren İzmirli işadamı Ahmet Küçükbay, twitter hesabından Gülen Cemaati'nin finansörü olduğu iddialarına yanıt verdi, 'Bizim zannettiğimiz bir hizmet cemaati değil, fitne yuvası, ne olduğu belli olmayan ajan yuvası bir hal almış. Bizim bu olgu ile hiç bir fikir birliğimiz olamaz. Bizler bu konuda çok ciddi yanılgıya düşmüşüz, aldatılmışız maalesef' dedi.

İZMİR (DHA)6 Kasım 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ünlü işadamı Küçükbay'dan FETÖ'ye sert tepki
Sıvı yağ konusunda elde ettiği başarıyla gayrimenkul ve inşaat alanında da yatırımlar yapan, İzmir'de yayın yapan Kanal 35 televizyonuyla, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'nın da kiracı olarak bulunduğu Bayraklı'daki binanın sahibi olan işadamı Ahmet Küçükbay için seçimlerden hemen önce bazı köşe yazarları, Fethullah Gülen cemaatinin finansörü olduğunu iddia etmişti.
 
Adının geçmediği ancak kendisinin tarif edildiği köşe yazılarında Küçükbay için ağır ifadeler kullanılarak, 'hesap vereceği' yazılmıştı. Küçükbay o iddialara 30 Ekim'de twitter üzerinden yanıt vermiş, "Değerli dostlar birkaç gündür hakkımızda şucu bucu diye köşe yazan kendini bilmezler sahibi olduğumuz kanalın yayınlarını iyi izlesinler. Daha çok merak edenlerde ilk kurucuları kimlerdir 7-8 yıldır yayın politikası nasıldır diye arşivlere baksınlar. Altı boş ithamlara kimse prim vermez boşuna yorulmasınlar" diye yazmıştı. 
 
Ancak ithamların sona ermemesi üzerine Küçükbay bugün yine twitter hesabından bir açıklama yaptı, ayrıca bunu da basın bülteni ile kamuoyuna duyurdu. Şahsi twitter hesabından çarpıcı açıklamalar yapan Küçükbay, söz konusu olguyla fikir birliğinde olmasının imkansız olduğunu söyledi. Geçen şubat ayında fazla politize oldukları sebiyle rahatsızlık duyarak İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden istifa ettiğini hatırlatan Küçükbay'ın twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle;
 
"Değerli dostlar; sizinle önemli bir konuyu paylaşmak isterim. Gülen cemaati denilen olgu üç beş sene önce maddi, manevi katkıda bulunduğumuz, bizim zannettiğimiz bir hizmet cemaati değil, fitne yuvası ne olduğu belli olmayan ajan yuvası bir hal almış. Bir iki kurumda üyeliğimiz vardı, bu yılın başlarında iptal etmiş, ayrılmıştım. Bir süredir izliyorduk. Bizim bu olgu ile hiç bir fikir birliğimiz olamaz. Bizler bu konuda çok ciddi yanılgıya düşmüşüz, aldatılmışız maalesef. Yüce Allahım ülkemizi her türlü fitne, fesat, ayrımcılıktan muhafaza buyursun. Temennimiz, arzumuz budur."
 
Ahmet Küçükbay basın açıklamasında, Küçükbay Grup olarak 2016 yılında da yeni lezzet ve ürünlerle raflarda yer almaya devam edeceklerini, bu amaçla da yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti. Küçükbay, "Memleketimiz, 1 Kasım seçimlerinden istikrarı seçerek çıkmıştır. 13 yıldır devam eden güven ve ekonomik istikrar ortamında yatırımlarımızı büyüttük. Aynı inançla ekonomik büyümenin daha da hızlanacağını düşünüyoruz. Biz de Grup olarak 2016 yılı için büyüme beklentimizi yüzde 5'ten yüzde 20'ye yükselttik. Sanayimizin sorunlarını yakından bilen ve çözüm önerilerine sahip, tecrübelerinden emin olduğumuz hükümet yine iş başında olacak. Bu yüzden çok ümitliyiz ve geleceğe güvenle bakıyoruz" dedi.
 
AHMET KÜÇÜKBAY KİMDİR
 
1958 Manisa Kırkaağaç doğumlu olan Ahmet Küçükbay, Hatice Küçükbay ile evli ve üç çoçuk babasıdır.
 
ESİAD, İzmir Ticaret Odası, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği ve İhracatçı Birlikleri'ne üyedir. Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Kurucusu Merhum Hacı Akif Küçükbay ve eşi Hafize Küçükbay'ın büyük oğlu Ahmet Küçükbay, babasıyla 1970'lerin başından itibaren yürüttükleri gıda toptancılığından, 1978 yılında İzmir Bornova'da şu anki tesislerin bulunduğu yağ fabrikasını satın alarak sanayiciliğe adım attı. Babası Akif Küçükbay'ın vefatından sonra Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi. Orkide markalı ürünleri ile yükselen, son olarak Ekiz ve Arı Yağ markalarını da bünyesine katan Küçükbay Yağ San. A.Ş.'nin yanı sıra, Reka Bitkisel Yağ A.Ş. Papix Plastik A.Ş., Hakbay Gıda Ambalaj ve Kimyevi Maddeleri İthalat İhracat San. Tic. A.Ş., Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Egeden Tarım Ürünleri A.Ş., İzmir Ticaret Merkezi A.Ş., Salhane Emlak A.Ş., TÜRKBAY LLC (Amerika), Baharu Corparation (Japonya), Kanal 35 Televizyonu olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde barındıran Küçükbay Grup'un CEO'su olarak görev yapıyor.