5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Hepsinin faili PKK

Türkiye iki seçim öncesi üç bombalı saldırı ile sarsıldı ve olaylar HDP seçim kampanyasında kullanıldı. Ama AK Parti’ye karşı bu kaos planı tutmadı, fail PKK açığa çıktı.

31 Ekim 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hepsinin faili PKK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, DAEŞ’in eylemi gibi gösterilen Ankara, Suruç ve Diyarbakır’daki bombalı saldırılarının PKK tarafından gerçekleştirildiğini belgeleriyle ortaya koydu. Saldırılarla, 1 Kasım seçimleri öncesinde sandıkta manipülasyon yaparak HDP’in oylarını artırmak ve AK Parti’ninkini düşürerek tek başına iktidar olmasını engellemenin amaçlandığı ortaya çıktı.

Önceki gece Beyaz TV’deki Dinamit programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Diyarbakır’da meydana gelen ilk patlamadan Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıya kadar olan süreçteki PKK’nın rolünü belgeledi.

HDP’li provokatör suç üstü yakalandı

Belgelerine İstanbul’da yaşanan başka bir olayla devam eden Başkan Melih Gökçek’in bu örneğinde, görünüşte HDP’li bir grupla ile ülkücü bir grup karşı karşıya geliyor. Ama her iki grubun ön saflarında sloganlarla yürüyenler arasındaki bir isim hep aynı. Ve HDP’lilerin arasındayken zafer işareti, ülkücülerin arasındayken bozkurt işareti yapıyor. HDP’lilerle “Öcalan’a Özgürlük” taraftarı, ülkücülerleyken “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyor. Provokasyonlara karşı tetikte bekleyen polisin dikkatinden kaçamayan provokatörün 29 yaşındaki İsmail S. olduğu ortaya çıkıyor. Sorgusunda “Eğlence olsun diye yaptım” demekle yetiniyor.

PATLAMAYI  BİLEN TWEET

Gökçek, programın devamında Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının arkasında da PKK’nın olduğunu söyledi. Gökçek, bu iddiasını Twitter’da Dineberaday hesabından atılan tweetlerle güçlendirdi. Ankara’daki patlama gerçekleşmeden saatler önce twitt atan kişinin babasının, HDP’li Suruç Belediye başkan yardımcısı olduğu ortaya çıkmıştı. Soruşturmayı yürüten savcılık kaynaklarına göre, Ankara, Diyarbakır ve Suruç patlamaları birbirleriyle bağlantılı ve soruşturmada saldırıların PKK tarafından yapıldığına dair net bilgilere ulaşıldığı belirtiliyor. 

ÇAKMA DAEŞ PLANINI  BELGERİYLE ANLATTI

Programda en dikkat çekici bölüm, Suruç’taki canlı bombanın nüfus cüzdanı oldu. Patlama sırasında, canlı bombanın etrafındaki herkesin neredeyse yanarak öldüğüne, kıyafetleri ile birlikte kimliklerinin de yandığına dikkat çeken Melih Gökçek, bedeni paramparça olan canlı bombanın kimliğinin ise sapasağlam olduğunu gösterdi. Faili devlet bile henüz bilmezken,

HDP’lilerin ‘Canlı bombanın kimliği ‘ diyerek nüfus cüzdanını polise teslim ettiklerini ve köşelerinin de çakmakla hafif yakılarak bombalı saldırıda yanmış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Gökçek, şunları söyledi: “Olaydan 13 saat sonra HDP Suruç ilçe başkanı failin kimliğini getiriyor ve ‘Biz bunu olay yerinde bulduk’ diyor. Polisin bulamadığı kimliği bunların bulması enteresan. Üstelik o kişinin bulunduğu bildirilen nüfus cüzdanının tüm yazıları okunur durumda ve sadece çevresi sanki çakmakla yakılmış gibi. Onlarca kişiyi ve çok yüksek ısı yayan bomba her ne hikmetse canlı bombanın cebindeki kimliğine hiç zarar vermiyor. Suruç saldırısını PKK yapmıştır” dedi.

STAR, olaylardaki  PKK izini adım adım takip etti

-  HDP,  polise neden hiç kontrol izni vermedi?

Diyarbakır, Suruç ve Ankara’daki bombalı saldırılar öncesindeki miting alanlarına polis hiç sokulmadı. Güvenliği HDP yaptı, bombaları DAEŞ patlattı.  

- Bombacının kimliği, neden HDP’de?

Saldırılardan bir kaç dakika sonra, HDP’liler nasıl DAEŞ’i bildi? Suruç’taki canlı bombanın kimliği neden HDP Suruç ilçe başkanında çıktı? 

- PYD-DAEŞ’in şüpheli ilişkisi

PKK’nın Suriye kolu PYD, HDP’ye ‘DAEŞ canlı bomba eylemi yapacak’ dediği ortaya çıktı. PYD’nin bunu nasıl bildiği ve  DAEŞ’le ilişkisi anlaşılamadı.

- Bombacı parçalandı, kimlik neden sağlam?

Suruç’taki patlamanın ardından, canlı bombanın vücudu paramparça olurken HDP’lilerin elindeki ‘bombacı kimliği’ nasıl sapasağlam kaldı? 

- Suruç’ta PKK’lı itirafı yanıtsız

Mardin Cezaevi’ndeki G.D,  Suruç’taki saldırı emrini PKK’lı Nazlı Duman’ın verdiğini itiraf etti.  

- Saldırılar, seçim kampanyası mı?

Hedefte hep HDP olması ve  HDP’lilerin ‘Artık seçim kampanyasına gerek yok” demeleri anlaşılamadı.  Amaç, HDP’ye mağduriyet yaratmak mıydı? 

- DAEŞ’in üst aklı PKK ve ABD

ABD Başbakanı Obama’nın danışmanlarının HDP’li yöneticilere “Seçim sürecinde saldırılar olacak, seçimde kullanın” demesi, PKK ve CIA işbirliğine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. 

- DAEŞ bombacısının HDP’li avukatı

DAEŞ bombacılarının daha önceki eylemlerinde neden avukatları HDP milletvekili adayıydı?

 - Eylem karakterleri DAEŞ değil PKK

DAEŞ’in üstlenmediği ve görüntü yayınlamadığı bu eylemler,  PKK’nın daha önceki ‘Biz değil devlet yaptı’ dediği eylem karakterini yansıtıyor.