29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Son dakika... Van'da korkutan deprem! Bakan Soylu'dan ilk açıklama

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Van'da 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, 'Van'da 13.03'de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor.' dedi. Van Valisi Bilmez ise, 'Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı.' ifadelerini kullandı.

AJANSLAR25 Haziran 2020 Perşembe 13:12 - Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 13.03'te merkez üssü Özalp olan 5,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Deprem 6,9 kilometre derinlikte gerçekleşti.

VAN VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

İlçe merkezinin yanı sıra bağlı köylerde de tarama çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Bilmez, şunları kaydetti:

"Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramada bir köyümüzde bir evimiz kısmen yıkıldı, bunun dışında bir can kaybımız yok. Ancak bazı mahallelerde hasar gören evlerin evlerin olduğu ilk bilgisini aldık. Ekiplerimiz sahaya doğru hareket etti. Bölgede hasar tespit çalışmalarına arkadaşlarımız başladı."

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Özalp'te yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor, şu ana kadar sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var." bilgisini verdi.

Soylu, Twitter hesabından Van'ın Özalp ilçesindeki depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Van'da 13.03'te meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir. Geçmiş olsun."

AFAD: ELAÇMAZ MAHALLESİ'NDEKİ BİRKAÇ EVDE HASAR OLUŞTU

AFAD'dan yapılan açıklamada şu şekilde:

"Van'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, ilgili kurumlarla yapılan haberleşmeler sonucunda, ilk belirlemelere göre Gürpınar ilçesi Elaçmaz Mahallesi'ndeki birkaç evde hasar oluştuğu belirlenmiştir. AFAD Van ekibimiz ve olası bir destek ihtiyacına karşı da AFAD Erzurum ekibimiz bölgeye sevk edilmiştir. Çevredeki AFAD il müdürlüklerimiz teyakkuza geçirilirken saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Gelişmeleri aralıksız takip ediyoruz."

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER

BAZI EVLER HASAR GÖRDÜ

Van’ın Özalp ilçesinde meydana gelen depremde bazı evler hasar gördü.

Saat 13.03’te Özalp ilçesinde meydana gelen deprem büyük korkuya neden oldu. Can kaybının yaşanmadığı depremde bazı evler hasar gördü. Depremde Elaçmaz Mahallesi’nde bazı evler hasar görürken, bölgeye AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri gönderildi.

Van'da korkutan deprem! İşte ilk görüntüler

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 5,4 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Özalp ilçesinde incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AFAD İl Müdürü Osman Uçar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı ile depremin yaşandığı bölgeye hareket etti.

Bilmez ve beraberindekiler, helikopterle gittiği bölgede, depremin etkili olduğu mahallelerde havadan inceleme yaptı.

Van Valisi Bilmez, "(Van'daki deprem) Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı." dedi.