7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM burs başvuru işlemi ve şartları neler? 2018 Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurusu nasıl yapılıyor?

29 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede birçok öğrenciye burs verecek olan Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurusu için geri sayım başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine verilen burs, dönem başlangıcında merak konusu olmaya başladı.

2018 - 2019 EĞİTİM DÖNEMİ BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN SONA ERECEK?

Ortaöğrenim Bursu 17 Eylül 2018'de başladı 17 Ekim 2018'de sona erecek.
Yükseköğrenim Bursu 15 Eylül 2018'de başladı 30 Ekim 2018 sona erecek.
Yabancı Uyruklu Yükseköğrenim Bursu 15 Eylül 2018'de başladı 30 Ekim 2018 sona erecek.

Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir. Ancak akıllı telefon ve tabletlerde cihaz işletim sisteminin sürümünden kaynaklı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu mümkünse bilgisayar (masaüstü/laptop) üzerinden yapmanız önerilir.




2018 BURS MİKTARI NE KADAR?

Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL Türkiye'deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00TL burs verilmektedir.
 

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLA


VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

VGM Yükseköğrenim Bursu Başvuru formunu doldurabilmek için öncelikle forma giriş yapılmalıdır. Yükseköğrenim Burs Başvurusu Giriş Ekranına giriş yapmak için tıklayınız.

Giriş Ekranında “Ad”, “Soyad”, Doğum Tarihi”, “Baba Adı”, “Kimlik Türü”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfus Cüzdanı Seri – No” alanları ile “Güvenlik Doğrulama” ve “Kişisel Verilerin İşlenmesi Açıklama Metni” alanları yer almaktadır. Bu alanları doldururken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

1- Bu alanlara girilen nüfus bilgileri öğrencinin nüfus cüzdanındaki/kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde sistem uyarı vererek, yanlış giriş yapılan alana sizi yönlendirecektir. Özellikle isim bilgisi girilen alanlarda isimden önce ya da sonra boşluk bırakılmamaya dikkat edilmelidir.

2- Giriş Ekranındaki alanların tamamında büyük/küçük harf duyarlılığı yoktur.

3- Doğum Tarihi alanı iki farklı şekilde doldurulabilir. - ggaayyyy, gg.aa.yyyy, gg/aa/yyyy olacak şekilde gün, ay ve yıl arasına herhangi bir şey yazılmadan giriş yapılabileceği gibi gün, ay, yıl arasına nokta (.) ya da eğik çizgi (/) eklenerek giriş yapılabilir, - doğum tarihi alanının yanında yer alan takvime tıklanarak doğum tarihi seçilebilir,

4- Kimlik Türü alanında Nüfus Cüzdanı ya da Kimlik Kartı seçimi yapılarak, yapılan seçime göre kimlik türünde yazılı olan “Seri No” bilgisi girilmelidir. Seri numaralarda yer alan 0 (sıfır) ve O (büyük o harfi) ile 1 (bir) ise I (büyük ı harfi) ile karışabilmektedir. Seri numara
girişlerinde bu duruma dikkat edilmelidir.

5- Giriş yapılmadan önce kişisel verilerin işlenmesi açıklama metni okunmalı ve onaylanmış olmalıdır. Kişisel verilerin işlenmesi açıklama metnini, başvuru giriş alanında güvenlik doğrulama alanı üstünde yer alan linke tıklayarak açabilir ve okuyabilirsiniz. Onaylama işlemini ise linkin yanında yer alan kutucuğu işaretleyerek yapabilirsiniz.

6- Güvenlik Kodu alanında “Ben Robot Değilim” tıklandıktan sonra açılan doğrulama ekranında görülen işlemler tamamlanmalı ve “DOĞRULA” butonuna basılmalıdır. Doğrulama ekranında doğru resimler seçilirse “Ben Robot Değilim” yanında yeşil çek işareti oluşur.