29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Yüksekova'da 4 okul molotof atılarak yakıldı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyesi oldukları ileri sürülen kişiler tarafından farklı mahallerdeki 4 okula molotof kokteyli atıldı. Okullarda büyük hasar meydana geldi.

17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Yüksekova'nın Esenyurt Mahallesi'nde açılan ancak dün sabah saatlerinde Valilik karayla mühürlenen Kürtçe okulda, bir grup DBP'li ve okul görevlisi mühürü kırırarak dersbaşı yaparken, Valililik kararının protesto edilmesi için de yürüyüş yapıldı. Basın açıklamasının ardından kalabalık Gazi İlkokulu ve Ortaokulu'nun kapısını zincirledikten sonra olaysız dağıldı.

Ancak geceyarısına doğru ilçedeki 4 okula saldırı düzenlendi. Esenyurt Mahallesi'nde bulunan Esenyurt, Dize Mahallesi'nde bulunan Hamit Kesici, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Uğur Sıtkı ile Mezarlık Mahallesi'nde bulunan Gazi ilk ve orta okullarına, YDG-H üyesi oldukları ileri sürülen kişiler tarafında molotof kokteylli saldırılar düzenlendi. Okulllarda çıkan yangınlar çevrede bulunanların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Ekipler peşpeşe gelen ihbarlara yetişmekte zorlandı. Yangınlar söndürülürken, okullarda büyük hasarlar meydana geldi.

Polis ekipleri, okulları yakan kişilerin belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatırken, yakılan okulların onarılması için de çalışmalara bu sabahtan itibaren başlandı.