27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Yunanistan'da ele geçirilen uyuşturucu PKK/PYD'nin çıktı

Terör örgütü PKK/PYD’nin Suriye’de ürettiği uyuşturucu Türkiye ile ortak düzenlenen bir operasyonla Yunanistan’da ele geçirildi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, terör koridorunun narkoterör ürettiğini belirtti. Bu uyuşturucu haplarının bölgeyi kana bulayan terörün finansmanı için kullanıldığını söyledi

star.com.tr12 Ocak 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Yunansitan'da ele geçirilen terör örgütü PKK/PYD'ye ait uyuşturucu ile ilgili, ''10 milyon uyuşturucu hapın, Avrupa’ya gitmesi, bölgede 50 milyon merminin PKK eline geçmesi demek.'' ifadelerini kullandı.
 
Narko terör koridorunun çift taraflı diyen Ağar, uyuşturucu hap üreten PKK/PYD terör örgütünün Suriye’de milyar dolarlık kirli para trafiğinin oluşturduğunu söyledi.
 
“10 milyon hap, 50 milyon mermi demek”
 
PKK/PYD’nin sadece Suriye’de etki etmenin yanında Irak’ta Kerkük’te etki etmeye çalıştığını bildiren Ağar, 10 milyon uyuşturucu hapın, Avrupa’ya gitmesinin, bölgede 50 milyon merminin PKK eline geçmesi demek olduğunu söyledi. Bu bütçenin Suriye, Irak ve İran’ın üniter yapısının bozulması için kullanılacağını söyleyen Ağar, Türkiye’nin yapacağı operasyonun bu noktada çok önemli hale geldiğini dile getirdi.