29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Zarrab'dan itiraf: Mahkemeden önce FBI ile prova yapıyoruz

ABD'de yürütülen Türkiye'ye kumpas davasında tanık koltuğunda oturan Reza Zarrab, mahkemeye çıkmadan önce FBI ile prova yaptıklarını itiraf etti. Savcılık ve FBI ile sayısız toplantı yaptığını da belirten Zarrab'ın itirafları, oynanan tiyatroyu bir kez daha gözler önüne serdi.

star.com.tr6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Zarrab'dan itiraf: Mahkemeden önce FBI ile prova yapıyoruz

Reza Zarrab'ın sanık iken tanık yapılmasıyla ismi "ABD, Mehmet Hakan Atilla'ya karşı" olarak değiştirilen Türkiye'ye kumpas davası, dün gece Zarrab'ın sorulan soruları yanıtlamasıyla devam etti.

Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming, Reza Zarrab'ın mahkemede çizdiği ve Halkbank'ı zan altında bırakan sözde şemaların provalarının FBI ile birlikte yapıldığını iddia etti.

Mahkeme heyetinin iddiaya cevap vermesini istediği Zarrab ise: Evet, burada çizdiğim şemalar gibi savcılık için de bazı şemalar çizdim itirafında bulundu.

Zarrab ayrıca bir soru üzerine FBI ve ABD Savcılık makamlarıyla gerçekleştirdiği toplantıların sayısını hatırlamadığını, çok fazla toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İTİRAF ETTİ: O CÜMLELERİ KURDUM

Cezaevindeki görüşmelere ait ses kayıtlarına yönelik bir soruya da cevap veren Zarrab, "Evet, yalan söylemenin ABD'de hapisten çıkmanın en hızlı yolu olduğunu söyledim"  itirafında bulundu.