29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Uzun ve sağlıklı tırnaklar için 5 öneri!

Dünyanın en yoğun insanı bile olsanız önerilerimizle dünyanın en yoğun ve güzel tırnaklı insanı olabilirsiniz.

23 Şubat 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Uzun ve sağlıklı tırnaklar için 5 öneri!
Mutfakta iş yaparken mutfak eldiveni kullanmak tırnaklarınızı bulaşık deterjanı, çamaşır suyu gibi kimyasalları güçlü ürünlerden koruyacaktır. Uzun süre suda kalan tırnaklar yumuşar, ojelerin zamanından önce bozulmasına neden olur.
 
Oje, aseton ve parlatıcılar tırnaklarınız icin rutin kullandığımız ürünler. Peki ya tırnak bakım ürünleri? Tırnaklarınızın bu ürünlere de zaman zaman ihtiyacı var. Tırnaklarınızı haftada bir havalandırın, akşamdan tırnak bakım kreminizi sürün, tırnak ve tırnak etlerinize bu krem ile masaj yapın. Gece dinlenen ve hava alan tırnaklarınızdakı farkı sabah fark edeceksiniz.
 
Tırnağınızdaki küçük bir kırık bütün gününüzü mahvedebilir. O küçük kırık elbisenize takılır, ojenizi bozar ya da canınızı acıtır. Böyle küçük kazalar için çantanızda küçük bir törpü bulundurun. Hem tırnağınız hem de elbiselerinizi takılan kırık tırnaktan korumak için.
 
Şekil vermek ya da acil durumlar için tırnak törpüsü hayat kurtarıcı olsa da tırnak yüzeyinde kullanmak hiç de iyi bir fıkir değil. Diş macunu ya da limon suyu tırnaklarınızı temizleyip parlatmakta yardımcı olabilir ancak tırnak yüzeyinde kullanacağınız törpü tırnaklarınızı inceltmenin yanında  enfeksiyonlara da davetiye çıkarır.
 
Sağlıklı tırnaklar için sağlıklı gıdalar almak da çok önemli. Düzenli uyku ve doğru beslenme parlak ve uzun tırnakların anahtarıi. B vitamini iceren Biotin de tırnaklarınıza iyi gelecektir.
 
Kaynak: Ht hayat