29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Felsefe ve kitapla dolu bir hafta

12-20 KASIM 2016 TARİHLERİ ARASINDA TÜYAP FUAR VE KONGRE MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞECEK OLAN 35. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI, ATÖLYE, SÖYLEŞİ, BULUŞMA VE PANELLERİYLE OKURA FELSEFE DOLU BİR HAFTA VADEDİYOR.

11 Kasım 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Felsefe ve kitapla dolu bir hafta

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 35. yaşında felsefeyi merkezine alıyor. Yerli- yabancı 800 yayıncının katılacağı fuarda 300’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen fuar 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de ziyaret edilebilir.

Fuarın bu yılki ana teması “Felsefe ve İnsan” olarak belirlendi. Onur Konuğu’nun Almanya olduğu İstanbul Kitap Fuarı’na Almanya’dan 30 yayınevi katılırken 40’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleştirecek. Aynı gün Almanya’da Yayıncılık Trendleri, Çocuk Yayıncılığı ve Okuma’nın Geleceği ve Bağımsız Yayıncılık üzerine paneller gerçekleştirilecek. Aralarında Wilhelm Schmid, Esmahan Aykol, Ilija Trojanow, Peter Schneider, Olga Grjasnowa, Judith Kuckart, Finn-Ole Heinrich, Jan von Holleben, Silke Scheuermann, Matthias Göritz, Achim Wagner, Tobias Hülswitt ve Canan Topçu gibi yazarların da olduğu bir program fuar ziyaretçileriyle buluşacak. 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın onur yazarı ise Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi. 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ARTİST de 20 Kasım’a dek gezilebilecek.

ÇITIR ÇITIR FELSEFE

Fuarın ana teması kapsamında ziyaretçileri felsefe dolu günler bekliyor. Karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaşan Brigitte Labbé fuarın konukları arasında. Felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu gösterebilmek için kaleme aldığı Çıtır Çıtır Felsefe dizisi ile tanınan Labbé, fuarda hem minik okurlarıyla hem de yetişkinlerle buluşacak. Dünyaca ünlü Fransız filozof Oscar Brenifier, “Filozof Çocuk’la Düşünme Atölyesi”nde kendileriyle, hayatla ve dünyayla ilgili önemli sorular üzerine kafa yoran çocuklarla bir araya gelecek. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik felsefe atölyeleri düzenleyen Isabelle Millon, “Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek” atölyesinde fuarın minik ziyaretçileriyle buluşacak. Millon, çocuklara felsefeyi sevdiren yazar Brenifier ve Hasan Gürpınar’la birlikte “Çocuklar için Felsefe” etkinliğini düzenleyecek.

Metis Yayıncılık’ın Türkçeye kazandırdığı Dünyaya Kafa Tutan Köy kitabı ile tanınan yazar-editör Dan Hancox Türk okurlarıyla buluşacak yazarlar arasında. Avusturyalı siyaset bilimci, sosyal ve kültürel antropolog Thomas Schmidinger ise “Suriye’de Neler Oluyor? İç Savaş, Kürtler ve Dış Güçler” etkinliğinde Türkiye’deki kitapseverlerle söyleşecek. Çocuk kitapları yazarı ve başarılı hikaye anlatıcısı David Simpson “The Angry Crocodile” isimli etkinlikte küçük okurlarla biraraya gelecek.

DÜNYA ŞİİRİ

Onuncu yılında genç şairlere kucak açan Şiir İstanbul Festivali kapsamında düzenlenen ve Tarık Günersel’in yönettiği “Genç Hayat ve Edebiyat” etkinliği, Claudia Piccino, Ragnheiğur Harpa Leifsdóttir, Krystalli Gylniadakis, Marta Markoska, Nasseem Daghestany, Teodora Balabanovic ve Tereza Riedlbauchová gibi şairleri ve müzisyen Marteinn Sindri Jonsson’ı fuar ziyaretçileriyle buluşturacak.