28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Hedef 100 bin KOBİ

KOSGEB Başkanı Biçer, her yıl 50-60 bin KOBİ’ye destek verdiklerini hatırlatarak “Bu sayıyı 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Biçer, KOBİ’leri, KOSGEB adını kullanarak cep telefonundan arayan dolandırıcılara karşı da uyardı.

Ercan Baysal3 Mayıs 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Hedef 100 bin KOBİ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, Türkiye genelinde faaliyet alanlarına giren 3 milyon işletmenin kurumun desteklerinden yararlanabileceğini belirtti. Biçer “Her yıl 50-60 bin KOBİ’ye destek veriyoruz, bunu 100 bine çıkarmak istiyoruz. Çünkü KOBİ’lere verdiğimiz her desteğin çarpan etkisi var” diye konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biçer, KOSGEB’in son 5-6 yıldır girişimcilik konusunda Türkiye’nin yol almasını sağladığını söyledi. Girişimcilik eğitiminin kapsamı hakkında bilgi veren Biçer, bugüne kadar  yaklaşık 440 bin kişiye eğitim verildiğini bildirdi. Biçer, eğitim alanlardan 25-26 bin kişinin kendi işlerini kurduğunu bildirdi.     

DOLANDIRICI UYARISI

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu. Girişimci ve KOBİ’leri, KOSGEB adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyaran Biçer, kurumun kimseyi cep telefonundan ya da 800’lü numaralardan aramadığına dikkat çekti. Biçer “Eğer 800’lü numaralardan ya da cep telefonundan aranıyorsanız, bilin ki KOSGEB tarafından aranmıyorsunuz. Çünkü biz bu şekilde iletişim kurmuyoruz. Bu şekilde arayanlara inanmayın. Bizim bir çağrı merkezimiz var, oradan her türlü bilgi alınabilir” dedi.

ABD’YE KULUÇKA MERKEZİ

 Başvurulardan dördünün konsorsiyum şeklinde yapılmasının sevindirici olduğunu dile getiren Biçer, şöyle konuştu: “Bu çalışmayla, katma değeri yüksek ürünler üretmeye çalışan girişimcileri yurt dışına taşımayı, pazar bulmalarını sağlamayı ve finansörlerle tanışmalarına olanak yaratmayı amaçlıyoruz. Başvurulardan 3’ü Silikon Vadisi, diğerleri ise New York ve Boston için yapıldı. Bu merkezlerde Türkiye’den götürülecek girişimcilerin ürünlerinin dünyaya açılması sağlanacak. Bu şekilde Türkiye için güzel bir ekosistemi oluşturacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda ciddi beklentilerimiz, desteklerimiz var. KOBİ’lerimizin de bunlardan daha fazla istifade etmelerini bekliyoruz.”